Wskaźnik zawartości alkoholu z termometremGłównymi elementami miernika są: probówka, pływak z odpowiednio naniesioną skalą od 0 do 95 % objętości alkoholu oraz termometr do badania temperatury cieczy, umieszczony na stałe wewnątrz pływaka. Urządzenia te skalowane są w temperaturze 20 - 21°C.
Cena: 11,99 zł
Umieszczamy tu tylko krótkie ogłoszenia o kupnie lub sprzedaży. Aukcje z Allegro prosimy umieszczać w dziale: Ogłoszenia Komercyjne.
Forumowicze, którzy kupią już dany przedmiot, zobowiązani są do zgłoszenie posta/ogłoszenia do usunięcia swojego postu lub przeedytowania postu i umieszczenia informacji, że ogłoszenie jest nieaktualne.
Forumowicze, którzy znajdą tu coś dla siebie, piszą do użytkownika, który wystawia dany przedmiot i dalsze czynności przeprowadzają już miedzy sobą.
Mile widziane fotki przedmiotów, które chcecie kupić bądź sprzedać.
Każde ogłoszenie koniecznie w nowym/osobnym temacie! (Chodzi o porządek i przejrzystość aukcji) Nazywając temat z ogłoszeniem, postępujcie według następujących zasad:
[SPRZEDAM] chłodnica szklana 40cm; [ODDAM] metr rurki miedzianej; [KUPIĘ] bule do wina 35 litrów; itp...
Obowiązuje zakaz sprzedaży artykułów alkoholowych.
Uwaga! Ogłoszenia typu allegro, ebay, swistak i inne aukcje internetowe oraz te typowo komercyjne prosimy umieszczać w dziale Ogłoszenia Komercyjne, w przeciwnym wypadku będą one kasowane (nieprzenoszone)!
Tytuł: [przyjmę] kapsle po piwie i innych napojach
Napisane: środa, 10 sie 2011, 12:15
Witam, jestem kolekcjonerem kapsli i zastanawiam się, czy nie mógłby mnie ktoś wesprzeć w zbieraniu? Posiadam ponad 700 różnych kapsli z kilkudziesięciu krajów - mało, ale zbieram je od kilku miesięcy, bardziej doświadczeni mają po kilkadziesiąt tysięcy. Myślę, że na tym forum jest dużo osób które po wypitym piwku rzucają kapsel w kąt, mi by się przydał. Podaje stronę ze swoimi kapslami, gdyby ktoś zauważył kapsla którego mi brakuje to chętnie bym go przejął : https://picasaweb.google.com/100824905488321136801
Tytuł: Re: [przyjmę] kapsle po piwie i innych napojach
Napisane: środa, 10 sie 2011, 14:23
Jest szansa na jakąś listę piw w formacie tekstowym? Łatwiej byłoby wyszukać, czy coś co mam Ci się przyda. Mam taki flakonik z kapslami i tylko się kurzy...
______________________________________________________________________ Zwykle jest tak, że im bardziej wóda śmierdzi drożdżami, pogonami i syfem, tym bardziej producent zasłania się "tradycją" albo "dziadkiem bimbrownikiem"...
Napisane: środa, 10 sie 2011, 16:33
Raczej nie ma szans, zresztą trudno napisać w formacie tekstowym, bo jedna marka może mieć kilkadziesiąt różnych wzorów, które się cały czas zmieniają (np. Lechów czy Okocimów jest duzo) Napisz coś więcej o tym z flakoniku z kapslami, czy to kapsle polskie czy zagraniczne, nowe czy stare. Na pewno chętnie bym je przyjął, jeśli to nie jakieś nowe żubry czy tatry, bo wiadomo że tego wysyłać się nie opłaca .
Napisane: środa, 10 sie 2011, 19:07
Z takich, których u Ciebie na pierwszy rzut oka nie widziałem: Zipfer Marzen, czy kapsel chyba z ciechana "piwa regionów"...
______________________________________________________________________ Zwykle jest tak, że im bardziej wóda śmierdzi drożdżami, pogonami i syfem, tym bardziej producent zasłania się "tradycją" albo "dziadkiem bimbrownikiem"...
Napisane: czwartek, 11 sie 2011, 07:06
eskaer napisał(a):
JanOkowita, mi on troche przypomina Lenina... A kto to jest na prawde?
Trafiony - zatopiony !
Faktycznie jest to W.I.Lenin - szklanka wyprodukowana przez browar EB specjalnie dla słynnej kiedyś knajpki "Wołodia", która mieściła się w Hajnówce. Można w niej było przebrać się w radziecki mundur, posłuchać przemówień Lenina puszczanych z patefonu i przy okazji zjeść i zakąsić.
Pozdrawiam
Jan Okowita
______________________________________________________________________ Drożdże najlepszym przyjacielem człowieka.
Napisane: czwartek, 11 sie 2011, 13:22
Mam problem z pisaniem, za każdym razem jak próbuję napisać nowego posta to wyświetla się komunikat, że dopiero co napisałem posta i muszę poczekać
JanOkowita, dzięki za PW, przydadzą mi się te informacje
Cytuj:
zła - masz bardzo mało kapsli Holednerskich, Belgijskich i Francuskich.
dzisiaj przyszło trochę holenderskich i belgijskich, myślę że z 15 razem. I do tego 2 Luksemburug. Fajnie by było jakbyś mi pozbierał, byłbym wdzięczny. Mogą się nawet powtarzać, to będę miał na wymianę
Cytuj:
Z takich, których u Ciebie na pierwszy rzut oka nie widziałem: Zipfer Marzen, czy kapsel chyba z ciechana "piwa regionów"...
Zipfera nie mam, Ciechana chyba mam. Czyli masz tam trochę fajnych kapsli, w tym flakoniku, mógłbyś mi je podesłać?
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości