Wskaźnik zawartości alkoholu z termometremGłównymi elementami miernika są: probówka, pływak z odpowiednio naniesioną skalą od 0 do 95 % objętości alkoholu oraz termometr do badania temperatury cieczy, umieszczony na stałe wewnątrz pływaka. Urządzenia te skalowane są w temperaturze 20 - 21°C.
Cena: 11,99 zł
Witam. Jestem nowy na tym forum chociaż czytam go od kilku dni. Póki co przez kilka lat pędziłem wina i w tym roku coś nie wyszły, chętnie je przepędzę bo bimbuś to ja uwielbiam.
Mam kańke na mleko 10l ale trochę przyrdzewiała nawet w środku. Jak usunę rdzę papierem i octem to mogę jej użyć? I jaką grzałkę w tym zamontować, o ile się da.
______________________________________________________________________ Alkohol nie rozwiązuje problemów... Mleko też...
Wyczyściłem kanę szczotką na wiertarce i papierem do czyściutka... Pomalowałem zewnętrzna część farbą (dla wyglądu) co jest bez znaczenia dla destylatu... Mam pytanie... Jak wlutować rurkę miedzianą do pokrywy? Oczyściłem ją z ocynku... spód rurki porozginałem... Wlutować zwykłą cyną za pomocą lutownicy?
______________________________________________________________________ Alkohol nie rozwiązuje problemów... Mleko też...
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości