Gdzieś już wieszałem podobną tabelę ale jest mi ją trudno znaleźć więc wieszam jeszcze raz i myślę, że to miejsce będzie odpowiednie.
Problemem jaki mam ja jest fakt, że jest kilka różnych skali sprawdzania gęstości nastawów. Tak się składa, że Balling nie jest używany w Oz - ja używam skali gęstości właściwej.
Mam nadzieję, że tabela coś wniesie do poniższej dyskusji i wyjaśni kwestię cukru i wody.
Załącznik:
Hydrometr-skale.pdf
J
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu. Zaloguj się lub Zarejestruj! aby mieć możliwość oglądania załączników.
______________________________________________________________________ Wybrana stopka jest całkowicie niecenzuralna - tylko dla wybranych.
Ta reklama jest widoczna tylko dla niezalogowanych użytkowników forum. Zaloguj
Wskaźnik zawartości alkoholu z termometrem Głównymi elementami miernika są: probówka, pływak z odpowiednio naniesioną skalą od 0 do 95 % objętości alkoholu oraz termometr do badania temperatury cieczy, umieszczony na stałe wewnątrz pływaka. Urządzenia te skalowane są w temperaturze 20 - 21°C.
Cena: 11,99 zł
Promocja: 9,99 zł
Butelka Bahia 350 ml Wspaniała wysoka butelka ozdobna do nalewek. Cena: 16,99 zł
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości