______________________________________________________________________ Od dnia, kiedy strzałą trafił we mnie amor W sercu mam psocenie a w żyłach etanol
Skoro już mowa o wyborze termometru to jak wygląda sprawa montażu sondy? W zamieszczonym przez Gobo schemacie wyjście na sondę zrobione jest z rurki fi-6. Jak jednak uszczelnić luzy? - silikon? jakaś uszczelka wciskana dość ciasno? bo nie bardzo widzę możliwość dokręcenia sondy gwintem... A może ktoś zamieściłby fotkę ze zbliżeniem na element uszczelnienia.
Tytuł: Re: Jaki termometr zastosować do budowanej kolumny
Napisane: czwartek, 4 sie 2011, 18:10
ksawery napisał(a):
... jak wygląda sprawa montażu sondy? W zamieszczonym przez Gobo schemacie wyjście na sondę zrobione jest z rurki fi-6. Jak jednak uszczelnić luzy? - silikon. jakaś uszczelka wciskana dość ciasno?...
Koreczek z silikonu sprawdza się bardzo dobrze. Robię takie sam, wciskając silikon z tuby do wężyka paliwowego fi 10. Po zastygnięciu i pocięciu na 1,5 cm odcinki sprawdza się jako uszczelnienie sondy termometru.
Pozdrawiam Calyx
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu. Zaloguj się lub Zarejestruj! aby mieć możliwość oglądania załączników.
______________________________________________________________________ Kiedy fikam, to jestem grafikiem, kiedy psocę, to jestem psotnikiem
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości