Witam j.w. mam keg coca-cola 19l i problem z dopasowaniem grzałki do niego, moc i kształt. Jeśli ktoś wie gdzie mogę kupić odpowiednią grzałkę to proszę o pomoc
Witam j.w. mam keg coca-cola 19l i problem z dopasowaniem grzałki do niego, moc i kształt. Jeśli ktoś wie gdzie mogę kupić odpowiednią grzałkę to proszę o pomoc
Witaj Skipi Uzywam dokladnie takiego kega o jakim piszesz. Zamocowalem w nim grzalke 1500W do bojlera. Zerknij w galerii, jest tam kilka fotek z moimi instrumentami. Przy destylacji nie uzywam regulacji mocy grzania. Przy rektyfikacji moc zmniejszam. Zamocowanie tego typu grzalki jest banalne. Dwa otwory i uszczelki silikonowe zalatwiaja sprawe. Ten typ dostaniesz w kazdym sklepie z czesciami AGD, mozesz tez poszukac na Allegro lub w sklepach internetowych z elektro-bebechami np tu: http://www.selfa.pl/index.php/pl/g/5/Ru ... acze_wody/
Pozdrawiam Calyx
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu. Zaloguj się lub Zarejestruj! aby mieć możliwość oglądania załączników.
______________________________________________________________________ Kiedy fikam, to jestem grafikiem, kiedy psocę, to jestem psotnikiem
W prosty sposob mozna polaczyc deflegmator z kegiem. Wystarczy korek silikonowy i uzyskacz proste w wykonaniu i szczelne polaczenie elementow. Musisz poswiecic tylko chwile na rozwiercenie zaworu wiertlem fi 9.
Pozdrawiam Calyx
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu. Zaloguj się lub Zarejestruj! aby mieć możliwość oglądania załączników.
______________________________________________________________________ Kiedy fikam, to jestem grafikiem, kiedy psocę, to jestem psotnikiem
Grzałka produkcji SELFY do destylarki też zakupiłem sobie keg od coli i myś zastosować dwie grzałki dwie będą szybko doprowadzać do odpowiedniej temperatury po czym jedna wyłącze
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości