Witam. Zakupiłem sprzęt lecz na kolumnie posiadam termometr tarczowy taki do centralnego, więc muszę go zamienić. I tu pojawia się pytanie jak zamontować termometr cyfrowy żeby było to szczelne? Termometr tarczowy jest wsuwany w gniazdo, a to gniazdo jest wkręcane na gwincie w kolumnę. Dziękuje.
Może podeślij zdjęcie tego gniazda (np. z miarką w tle abyśmy widzieli mniej więcej wymiary) albo podaj średnicę gwintu tak samo zdjęcie sondy termometru albo jej średnicę. Myślę, że nic innego nie da się zrobić jak znaleźć lub dorobić wkręcane gniazdo z otworem na sondę termometru. Można też ewentualnie wklejać sondę za każdym razem na gęste ciasto z mąki - ciasto uszczelni sondę...
______________________________________________________________________ Wybrana stopka jest całkowicie niecenzuralna - tylko dla wybranych.
Witam. Średnica gniazda 2,5 cm wkręcane na gwint, w środku około 0,5 cm średnicy wnęka na bolec z termometru. Dołączam zdjęcia. Wielkie dzięki
Najprostszym rozwiązaniem będzie zaklejenie tego gniazda silikonem do szkła. Będzie to szczelne a sondę przebijesz przez taki silikonowy korek bez problemu.
Pozdrawiam Calyx
______________________________________________________________________ Kiedy fikam, to jestem grafikiem, kiedy psocę, to jestem psotnikiem
Witam, Może grono Kolegów nie zgodzi się z moim rozwiązaniem; ja w miejscu króćca termometru "wkręciłem" korek od wina. Bardzo łatwo można go przebić szpilką-termoparą. Jak do tej pory pracuje bez zarzutów Pozdrawiam Bzymek
______________________________________________________________________ (...) ile musiałbyś wypić żeby zagrać w Ich Troje?? ...hmm nie da się tyle wypić...
Witam, Może grono Kolegów nie zgodzi się z moim rozwiązaniem; ja w miejscu króćca termometru "wkręciłem" korek od wina. Bardzo łatwo można go przebić szpilką-termoparą. Jak do tej pory pracuje bez zarzutów Pozdrawiam Bzymek
______________________________________________________________________ Kto pije - nie błądzi
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości