Beczułka szklana 0,75 l z 4 kieliszkamiBeczułki wykonane z grubego, dekoracyjnie oplecionego szkła. Zaopatrzone w kranik u swojej podstawy. Idealnie nadają się na prezent lub stół biesiadny.
Cena: 69,00 zł
Koledzy Jak w temacie mam wujka co posiada balon o poj. 30-40 litrów Tylko że jest z tym mały problem... A mianowicie wujek nalał do niego ropy... Dlaczego pytacie?? A więc nie wiem czy ktoś się z tym spotkał ale nalana do przeźroczystego pojemnika (szkło,plastik) ropa tzn olej napędowy wystawiony na długotrwałe działanie słońca zmienia barwe z czerwonej na zółtawą WIęc można prawie bezpiecznie na niej jeździć nie bojąc sie o mondat (moje przypuszczenia) i tutaj pytanko czy da się jakos usunąć "smród" paliwa z wnętrza balonu tak żeby było można w nim zrobić zacier badź wino?? Może ktoś zna jakiś dobry sposób?? Czekam na sugestie
Hej Zoltar, mozesz niestety przekombinowac. Jesli to szklo, to detergrnty prawdopodobnie sobie poradza. Ile ich bedziesz musial zuzyc, tego nie wiem. Jesli nie szklo, to zapomnij o tym pojemniku.
W necie lub w marketach dostepne sa pojeniki fermentacyjne za ok 30zl. Na detergenty czyszczace mozesz wydac podobna kwote zanim zapach ropy zniknie.
Lepiej kup taki pojemnik.
Pozdr. Calyx
______________________________________________________________________ Kiedy fikam, to jestem grafikiem, kiedy psocę, to jestem psotnikiem
Witam Calyx na rację. Nie da się usunąć tego zapachu nawet ze szklanego pojemnika. Wlej sobie do butelki trochę ropy potem wymyj, wlej wody i spróbuj wypić. Nie wiem jak to jest, ale nawet szkło tym przechodzi. Pracowałem kiedyś w rozlewni wody mineralnej i ktoś oddał do skupu butelkę(szklaną) po ropie lub benzynie..... zapaprała 2000 litrów wody w myjce. Jedyne wyjście nowy zbiornik. Pozdro.
______________________________________________________________________ Życie jest za krótkie aby pić tanie wina!
Zoltar zbij ten baniak, żeby Cię nie kusiło. Fakt. Szkło przechodzi. Spróbuj zrobić nalewkę w słoju po ogórkach kiszonych. Polecam jeśli ktoś lubi, jednak mi nie smakuje. Najlepsza nalewka będzie jechać kwachem z ogórów.
______________________________________________________________________ "Picie sklepowej wódki Panu Bogu się nie podoba, ale picie dobrego bimbru to nie grzech. To owoc ziemi i pracy rąk ludzkich". Pan Piotr, bas kościelny, doświadczony bimbrownik
Nie taki diabeł straszny. Ja mam balon 25 litrów w którym kiedyś stał olej silnikowy. Wyczyściłem go dobrze płynem do naczyń, szczotkami, gorącą wodą i żwirem. Od lat wychodzi w nim świetne wino. Nikt nie powiedział że śmierdzi. Jest szansa na wyczyszczenie tego, tylko starannie.
______________________________________________________________________ Z bimbrownictwem jest jak z prohibicją. Tyle że 90 lat temu. I znowu jesteśmy 100 lat za murzynami.
Fakt. Szkło przechodzi. Spróbuj zrobić nalewkę w słoju po ogórkach kiszonych. Polecam jeśli ktoś lubi, jednak mi nie smakuje. Najlepsza nalewka będzie jechać kwachem z ogórów.
Tutaj akurat bym polemizował. Słój po ogórkach kiszonych wystarczy potraktować pirosiarczanem potasu i uporczywy zapach znika. Natomiast nie da się tego zapachu wywabić z zakrętki i trzeba użyć nowej.
Pozdrawiam
Jan Okowita
______________________________________________________________________ Drożdże najlepszym przyjacielem człowieka.
Spróbuj zrobić nalewkę w słoju po ogórkach kiszonych. Polecam jeśli ktoś lubi, jednak mi nie smakuje. Najlepsza nalewka będzie jechać kwachem z ogórów.
Z tego co wiem, to bardziej zapachem przechodzi zakrętka od słoika, a samo szkło da się umyć po ogórach i ogólnie - spożywce.
______________________________________________________________________ Pozdrawiam, Kerry omnia mea mecum porto
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości