jak przechować zacier?

Metody destylacji i teoria niezbędna do pędzenia bimbru w sposób profesjonalny...
Awatar użytkownika

Emiel Regis
1700
Posty: 1723
Rejestracja: niedziela, 6 maja 2012, 10:18
Ulubiony Alkohol: własne nalewki, czerwone wytrawne
Lokalizacja: Picardie (Oise) Francja, Żywiec
Podziękował: 81 razy
Otrzymał podziękowanie: 253 razy

Post autor: Emiel Regis »

olo 69 pisze: Ale przetrzymywałeś zaciery ze śrutą, czy po odcedzeniu i sklarowaniu?
Ze śrutą.
Kiedyś zrobiłem też wino z żyta, zlałem za późno znad ziaren i w winie dominują te same nuty, co w destylacie z przetrzymanego zacieru- mocno skondensowane zboże + nieprzyjemne wtrącenia.
Dopiero ostatnio, po trzech latach, w winie zachodzą zmainy na lepsze.
http://www.youtube.com/watch?v=xZb3jJE8pYM
koncentraty wina
ODPOWIEDZ

Wróć do „Destylacja i Rektyfikacja”