Drożdże T Vodka StarT Vodka Star używany jest specjalny rodzaj drożdży, który zmniejsza ilość niepożądanych produktów fermentacji. Otrzymany alkohol jest łagodny i delikatny w smaku, bez nieprzyjemnych zapachów.
Cena: 9,20 zł
Jestem w trakcie budowy swojego pierwszego instrumentu. Podczas próby zwinięcia chłodnicy z rurki KO 10x1 rurka tak zaczęła trzeszczeć że się wystraszyłem że rurka mi popęka. Proszę pomóżcie. Wszelkie rady "how to" samodzielnie spreparować spiralę z KO mile widziane. Jak tylko ukończę projekt nie omieszkam się pochwalić w odpowiednim dziale
Witam kolegę! Ja bez problemowo zwinąlem rurkę 10 przy użyciu rury 2,5"i powiem ci jak to zrobiłem: 2" rurę o długości ok.1,5m wbiłem w ziemię aby była stabilna, jakieś 10 cm od góry przyspawale nakrętkętaką aby zmieściła się w nią zwijana rurka a na szczycie rury przyspawałem kawałek rurki tak aby poslużyła mi za rączkę podczas zwijania. Koniec rurki 10 musisz wygiąć na kąt prosty aby włożyć w tą przyspawaną nakrętkę i jedziesz. Jeden obraca rurą wbitą w ziemię a drugi trzyma rurkę 10 i zwijasz ją w sprężynę, ktorą możesz potem rozciągnąć albo zcisnąć. pamiętaj że aby rurkę 10 wygiąć na kąt prosty to musisz ją podgrzać acetylenem bo inaczej to ci pęknie a do zwijania nie musisz podgrzewać. powodzenia!!!
Sposób niezły na grube spirale. Ja muszę swoja zmieścić do rury fi 50. Próbowałem na zimno niestety rura odmówiła współpracy. Teraz się za nią weźmie fachowiec z palnikiem Jedno co Wam powiem to to że jak będę robił swoją nastepną aparaturke to zdecyduję się na miedź. Jest co prawda droższa od stali KO ale nie ma problemu z wyginaniem i każdy jest sobie w stanie sam takie cuś polutować;)
______________________________________________________________________ Zwykle jest tak, że im bardziej wóda śmierdzi drożdżami, pogonami i syfem, tym bardziej producent zasłania się "tradycją" albo "dziadkiem bimbrownikiem"...
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości