Teraz jest czwartek, 24 maja 2012, 06:39

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 14 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Jak otrzymać/zrobić Whisky?
PostPostNapisane: środa, 29 gru 2010, 18:06 
Tematy: 1
Witam kolegów. Ciekawe smaki są po drożdżach whisky od kol. 98%. Stosunek jęczmień i pszenica 80/20. Jestem mile zaskoczony smakiem po 4 tyg. mimo iż dodałem tylko dąb mocno palony. Rewelacja to zacier na samej kukurydzy. Po dodaniu aromatu whisky wszyscy byli w szoku jaki to oryginalny Jack Daniels w 2 tygodnie mi wyszedł :mrgreen: . Teraz będę kombinować na enzymach gorzelnianych bo te whisky trochę drogo wychodzą. Sprawdzę jakość na obu i się pochwalę. Pozdrawiam

Ostatnio edytowano środa, 29 gru 2010, 18:37 przez Kucyk, łącznie edytowano 1 raz
Poprawiono dodając polskie czcionki.

PostPostNapisane: piątek, 22 lip 2011, 13:21 
Koledzy myślę ze dobrym przykładem jak zrobić coś podobnego Jacka Danielsa znajdziecie na chomik cipro1 tam jest zamieszczony film jak powstaje szczegółowo prawdziwe whisky
http://chomikuj.pl/cipro1 folder filmy polecam mnie się już oświeciło w głowie pozdr

PostPostNapisane: wtorek, 18 paź 2011, 07:32 
Tematy: 1
Witam kolegów ...teraz mogę z całą pewnością stwierdzić że kompilacja enzymów drożdży red ethanol kukurydzy i dwukrotnie destylowanie na lm to jest to. Delikatny aromat kukurydzy, leżącej na debie mocno opiekanym przez minimum dwa tyg, robi wielkie wrażenie.

PostPostNapisane: wtorek, 18 paź 2011, 09:51 
Tematy: 2
zaloguj się aby zobaczyć avatar
Jacka Daniels'a przepuszcza się przez warstwę węgla drzewnego klonowego,miał ktoś doświadczenia z destylatem zbożowym przepuszczanym przez węgiel drzewny??
Aktywny węgiel usuwa wszystkie posmaki ale drzewny hmm...

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 14 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1