Drożdże T Vodka StarT Vodka Star używany jest specjalny rodzaj drożdży, który zmniejsza ilość niepożądanych produktów fermentacji. Otrzymany alkohol jest łagodny i delikatny w smaku, bez nieprzyjemnych zapachów.
Cena: 9,20 zł
Witam kolegów. Ciekawe smaki są po drożdżach whisky od kol. 98%. Stosunek jęczmień i pszenica 80/20. Jestem mile zaskoczony smakiem po 4 tyg. mimo iż dodałem tylko dąb mocno palony. Rewelacja to zacier na samej kukurydzy. Po dodaniu aromatu whisky wszyscy byli w szoku jaki to oryginalny Jack Daniels w 2 tygodnie mi wyszedł . Teraz będę kombinować na enzymach gorzelnianych bo te whisky trochę drogo wychodzą. Sprawdzę jakość na obu i się pochwalę. Pozdrawiam
Ostatnio edytowano środa, 29 gru 2010, 18:37 przez Kucyk, łącznie edytowano 1 raz
Koledzy myślę ze dobrym przykładem jak zrobić coś podobnego Jacka Danielsa znajdziecie na chomik cipro1 tam jest zamieszczony film jak powstaje szczegółowo prawdziwe whisky http://chomikuj.pl/cipro1 folder filmy polecam mnie się już oświeciło w głowie pozdr
Witam kolegów ...teraz mogę z całą pewnością stwierdzić że kompilacja enzymów drożdży red ethanol kukurydzy i dwukrotnie destylowanie na lm to jest to. Delikatny aromat kukurydzy, leżącej na debie mocno opiekanym przez minimum dwa tyg, robi wielkie wrażenie.
Jacka Daniels'a przepuszcza się przez warstwę węgla drzewnego klonowego,miał ktoś doświadczenia z destylatem zbożowym przepuszczanym przez węgiel drzewny?? Aktywny węgiel usuwa wszystkie posmaki ale drzewny hmm...
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości