Beczułka szklana 0,75 l z 4 kieliszkamiBeczułki wykonane z grubego, dekoracyjnie oplecionego szkła. Zaopatrzone w kranik u swojej podstawy. Idealnie nadają się na prezent lub stół biesiadny.
Cena: 69,00 zł
Dla tego cytat bo mój kolega psocący odkąd pamiętam(receptura z dziada pradziada) właśnie tak nazywa swoja przednią psotę, niestety nawet w stanie totalnego upojenia nie wyjawił receptury .......
Cytuj:
Polski Koniak Wytwarzany Nocą
Moje pytanie jak nazywacie swoje własne "kompozycje"?
Może by zrobić konkurs na nazwę bo bimber kojarzy się nie za dobrze....
Osobiście uważam ze PKWN (do nazwy jestem przyzwyczajony prawie od dziecka ) to dobra nazwa no i Psota tez przypadła mi do gustu
Ta reklama jest widoczna tylko dla niezalogowanych użytkowników forum. Zaloguj
Drożdże T Vodka Star T Vodka Star używany jest specjalny rodzaj drożdży, który zmniejsza ilość niepożądanych produktów fermentacji. Otrzymany alkohol jest łagodny i delikatny w smaku, bez nieprzyjemnych zapachów.
Cena: 9,20 zł
Promocja: 8,99 zł
Drożdże T Vodka Star T Vodka Star używany jest specjalny rodzaj drożdży, który zmniejsza ilość niepożądanych produktów fermentacji. Otrzymany alkohol jest łagodny i delikatny w smaku, bez nieprzyjemnych zapachów.
Cena: 9,20 zł
Tytuł: Re: Jak nazywacie swoje własne "kompozycje"?
Napisane: środa, 7 kwi 2010, 17:47
Śliwucha. Śliwki rozcieńczone wodą. Taka śliwkowa siwucha. Inna sprawa, że z wódek siwych ta jest zdecydowanie najlepsza i lepsza od jakiejkolwiek czystej.
______________________________________________________________________ ポーランド語が書けますちょっと。 得意は満月の仕業の酒です。 Spécialité: Chateau de Garage, serie: La Lune Pleine Lux Lunae luceat nos! Disclaimer: Moje uczestnictwo w tym forum ma charakter czysto edukacyjno poznawczy.
Napisane: środa, 7 kwi 2010, 23:23
Niespodzianka ... bo zawsze wychodzi coś innego - ale oszukana śliwowica zaprawiona miodem ... teraz niespodzianką będzie miodowe brandy z czerwonych winogron
Napisane: wtorek, 13 kwi 2010, 20:11
U mnie nazwy powstają przy spożywaniu, zależnie z kim i w jakiej ilości . Przy nazywaniu wolę się zdać na pijących bo zawsze określą trafniej niż ja. W każdym towarzystwie powstała inna nazwa, z tych ciekawszych będzie Rakieta (od efektu: wsiadasz, nic się nie dzieje a po chwili lecisz na orbitę z dość dużym przeciążeniem ) oraz Texas (podobno smakowało jak dobre Whisky) i Akwawit (chyba wiadomo o co chodzi). Do tego jeszcze takie bardziej przypadkowe nazwy jak Paliwo, Eliksir, Specyfik itp.
Napisane: środa, 16 cze 2010, 19:32
U mnie nazywa się "wyrobem regionalnym". Nie kojarzy się to z berbeluchą z przerzuconym zacierem, a z czymś swojskim - jak na przykład szynką czy kiełbasą domowej produkcji
______________________________________________________________________ Pędzę chociaż nigdzie się nie spieszę
Napisane: niedziela, 18 lip 2010, 20:10
U nas w miejscowości mówią najzwyczajniej w świecie "flaszeczka" Po to żeby nikt niepowołany nie domyślał się że chodzi o jakąś mroczną andergrandową działalność A tak wśród znajomych mówimy "niciakówka" od lokalnego pseudonimu niciak, albo "wódka frodeaux" od innego pseudonimu "frodo"
______________________________________________________________________ Przecier pomidorowy w cukrówce jest jak turbosprężarka w dieslu
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości