Teraz jest czwartek, 24 maja 2012, 06:25

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 13 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Jak destylujecie owocówki na swoich kolumach
PostPostNapisane: wtorek, 13 gru 2011, 10:27 
Tematy: 6
A dlatego, że robiąc pierwszy raz bałem się zesrać robotę tymi pestkami, tak mi posmakowało i już tak zostało. Jak już wcześniej pisałem, każdy ma inne oczekiwania wobec trunku, więc będzie robił tak jak mu smakuje. Jeden doda trochę zapachowych pogonów do serca, a drugi nie i obaj zrobią dobrze, bo tak im podpowiada smak i węch. Tu jest chyba sprawa otwarta. Ogólne reguły są już dawno sprawdzone przez liczne grono psotników i tego warto się trzymać, a produkt ostateczny będzie zadowalający.

Drożdże T Vodka StarDrożdże T Vodka Star
T Vodka Star używany jest specjalny rodzaj drożdży, który zmniejsza ilość niepożądanych produktów fermentacji. Otrzymany alkohol jest łagodny i delikatny w smaku, bez nieprzyjemnych zapachów.
Cena: 9,20 zł  
Promocja: 8,99 zł
Butelka Bahia 350 mlButelka Bahia 350 ml
Wspaniała wysoka butelka ozdobna do nalewek.
Cena: 16,99 zł  
Promocja: 14,99 zł
PostPostNapisane: piątek, 16 gru 2011, 14:15 
Tematy: 51
zaloguj się aby zobaczyć avatar
Nie, no to jest wyjaśnienie. Bo myślałem, że boisz sie propagandy o kwasie pruskim przechodzącym z pestek do psotki. Owszem, przechodzi, ale w postaci amigdaliny i jest jej tyle, żeby ledwo był zapaszek i smaczek, jak ktoś lubi amaretto. Zaszkodzic to może podobnie, jak bimber z plakatu Kucyka - oślepić.

Lux Lunae luceat nos!
Disclaimer: Moje uczestnictwo w tym forum ma charakter czysto edukacyjno poznawczy.

PostPostNapisane: sobota, 17 gru 2011, 22:12 
Tematy: 6
Z tym kwasem pruskim to już za mną. Jakiś czas temu kumple nastawili wino z owoców (różnych): śliwki, jabłka i co tam było w sadzie w tym czasie - wszystko z pestkami. Owoców i cukru nie poskąpili, lecz trochę zapomnieli o czasie i wyszło wytrawne i niezbyt ciekawe w smaku. Podałem na kolumnę ok. 50L towaru, wyszło 4.5L winiaka. Dzisiaj tylko wspominam smak tamtego trunku, żyję, mam się dobrze, żadnym kwasem się nie zatrułem. Tyle o mitach.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 13 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1