JABŁKO GRUSZKA
-
- Posty: 513
- Rejestracja: czwartek, 5 wrz 2013, 05:52
- Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
- Ulubiony Alkohol: Zimne piwo
- Status Alkoholowy: Popijacz Okazyjny
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 31 razy
Re: JABŁKO GRUSZKA
ziemba , tak zapewne będzie , po robocie jadę do dziupli puszczam jabłka przez sokowirówkę a gruszki w kosteczkę kroję , skorzystam z podpowiedzi Kamala na 10 litrów soku dam 1 kg cukru ale dodam też kilka litrów wody ok 3 litrów na każde 10 litrów soku .
Na beczkę dam 3 x turbo fruit i zobaczymy pod koniec nastepnego tygodnia co to wyjdzie.
Jestem dobrej myśli
Na beczkę dam 3 x turbo fruit i zobaczymy pod koniec nastepnego tygodnia co to wyjdzie.
Jestem dobrej myśli
-
- Posty: 5230
- Rejestracja: poniedziałek, 18 kwie 2011, 13:31
- Krótko o sobie: "...coqito ergo sum..."
- Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
- Lokalizacja: Land Krzyżaków. Pogranicze Prus wschodnich.
- Podziękował: 1292 razy
- Otrzymał podziękowanie: 2743 razy
Re: JABŁKO GRUSZKA
Co znaczy "z takiego nastawu"? Jakiego nastawu?
Ja zrozumiałem po przeczytaniu tematu, że miałeś ok. 80 kg owoców. Co moim zdaniem dało Ci ok. 50 litrów soku. Dodałeś 5 kg cukru. A więc pi razy drzwi powinieneś otrzymać z całego nastawu jak wyciśniesz wszystko ( a nastaw dobrze przefermentował) 5 litrów spirytusu 96%. Ale to takie moje wróżenie z fusów, bo jak dotychczas nie podałeś żadnych konkretnych danych na temat nastawu typu ilość cukru, blg początkowe, końcowe itp. Jednocześnie zadałeś pytanie jak to możliwe, że z 25 litrowego nastawu otrzymałeś "tylko 3 litry " spirytusu. To ja się pytam - jak to możliwe, że otrzymałeś tak dużo.
Albo dałeś dużo więcej cukru niz to opisujesz, albo coś Ci się pokręciło.
Ja zrozumiałem po przeczytaniu tematu, że miałeś ok. 80 kg owoców. Co moim zdaniem dało Ci ok. 50 litrów soku. Dodałeś 5 kg cukru. A więc pi razy drzwi powinieneś otrzymać z całego nastawu jak wyciśniesz wszystko ( a nastaw dobrze przefermentował) 5 litrów spirytusu 96%. Ale to takie moje wróżenie z fusów, bo jak dotychczas nie podałeś żadnych konkretnych danych na temat nastawu typu ilość cukru, blg początkowe, końcowe itp. Jednocześnie zadałeś pytanie jak to możliwe, że z 25 litrowego nastawu otrzymałeś "tylko 3 litry " spirytusu. To ja się pytam - jak to możliwe, że otrzymałeś tak dużo.
Albo dałeś dużo więcej cukru niz to opisujesz, albo coś Ci się pokręciło.
Pozostaję: otwarty, elastyczny i ciekawy.
TEORIA jest wtedy gdy wszystko wiemy i nic nie działa
PRAKTYKA jest wtedy gdy wszystko działa a my nie wiemy dlaczego
My łączymy Teorię z praktyką czyli nic nie działa i nikt nie wie dlaczego
TEORIA jest wtedy gdy wszystko wiemy i nic nie działa
PRAKTYKA jest wtedy gdy wszystko działa a my nie wiemy dlaczego
My łączymy Teorię z praktyką czyli nic nie działa i nikt nie wie dlaczego