Drożdże T Vodka StarT Vodka Star używany jest specjalny rodzaj drożdży, który zmniejsza ilość niepożądanych produktów fermentacji. Otrzymany alkohol jest łagodny i delikatny w smaku, bez nieprzyjemnych zapachów.
Cena: 9,20 zł
Standardowa wełna mineralna również jest nie palna. Nie używałem, ale uważam że lepiej jest kupić cienką i owinąć kilka razy niż grubą i męczyć się z jej zbiciem żeby ciasno leżała. Dobrym pomysłem do jej przymocowania jest siatka dla kur, ma drobne oczka i jest wykonana z metalu, nie powinna się stopić. Myślę że nie głupim pomysłem było by zostawienie nie zaizolowanej podstawy garnka, tak gdzieś 5-8cm.
Oto wzorowy przykład wykonania izolacji kotła. I wcale nie potrzeba do tego wełny mineralnej. Wystarczy filc. Podziwiajcie talent Kolegi Demona! post4135.html#p4135
______________________________________________________________________ أسامة بن لادن
To prawda wykonanie bardzo staranne. Jednak w metodzie na garnek, ważne jest aby płomień nie wystawał poza jego obręcz. Może się to źle skończyć. Z drugiej strony zastanawiam się czy filc przy samym spodzie nie będzie czasem ulegał zwęgleniu, w końcu tam jest najwyższa temperatura.
Bo hajcować trzeba z głową! Kto mądry tak rozkręca palnik, że płomień ciągnie w górę po ściankach? A w podanym przykładzie filc ma kontakt jedynie z temperaturą wrzącego zacieru...
______________________________________________________________________ أسامة بن لادن
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości