Teraz jest czwartek, 24 maja 2012, 06:02

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 18 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Ice'ówka - pachnie jak zmywacz do paznokci
PostPostNapisane: czwartek, 3 lut 2011, 20:12 
Tematy: 12
zaloguj się aby zobaczyć avatar
Aciel napisał(a):
Jednak icówka ma taki nieco dziwny zapach, delikatnie przypominającym woń zmywacza do paznokci.

Przecież te cukierki same w sobie zapodają zmywaczem.
W czasach liceum, moja ówczesna luba kochała te cukierki, ja ich nie trawiłem. :D
To akurat nie wpływało na związek (a może... ;))

PostPostNapisane: wtorek, 16 sie 2011, 10:55 
Witam wszystkich zacnych bimbrowników ,oraz smakoszy. Jestem początkującym degustatorem tego zacnego trunku. I dlatego mam pytanie odnośnie Ice`ówki. Otóż mam 55% czysty bimberek,a przepis jest na 45% czy przy dodaniu paczki Iców lub oczywiście więcej ,względem smaku, nie zepsuję sobie wyrobu? Kłopotek jest robiony tylko i wyłącznie z owoców(ten akurat z jabłek) ,bez dodatków chemicznych(oczywiscie).

PostPostNapisane: czwartek, 18 sie 2011, 06:19 
Tematy: 43
Nie zepsujesz :shock: Wal cukierki, rozpuść potem do mocy zdatnej do picia (ile gardło wytrzyma) i ...smacznego :D

PostPostNapisane: czwartek, 18 sie 2011, 11:06 
Tak też właśnie zrobiłem, niestety moja połowica zamiast kupić karmelki ice niebieskie kupiła te przeźroczyste więc wyszło bezkolorowo. Ale w przebłysku swojego ukrytego geniuszu dodałem 9sztuk cukierków żurawinowych. Po 3h nabrało ładnego różowego kolorku, zapach zmywacza zniknął a psotka posmakowała nawet mojej żonce. Byłbym zapomniał ,oczywiście przefiltrowałem przez gazę ponieważ po cukierasach został nieprzyjemny osad. Teraz jest cud miód. I z przepisu Ice`ówki wszyło mi Różowe Szaleństwo. :D

PostPostNapisane: czwartek, 8 gru 2011, 13:16 
Witam ze względu na to, iż mój organizm trochę już przefiltrował owej Ice'ówki to chciałbym się wypowiedzieć na ten temat, że czasem zdarzało nam się właśnie takie zjawisko, że trunek zajeżdżał lekko zmywaczem (choć nie zawsze). Wydaje mi się że wina leży tu po stronie cukierków (dostawca spirolu był zawsze ten sam i sprawdzony).
Jednakże muszę przyznać że kiedyś jak robiłem ten trunek i kupiłem cukierki to zdziwiło mnie że były posklejane w jedną bryłę, ale nie zmartwiłem się tym zbytnio tylko rozdrobniłem i do słoika na 2 tyg. Lecz po zrobieniu trunku i odstawieniu go w ciemne i bezpieczne miejsce zacząłem czytać opakowanie po Ice'ach i z przerażeniem stwierdziłem, że są już grubo przeterminowane (alkohol preparowałem w 2010, a data ważności minęła w 2008) :|. Pomyślałem sobie, że to chyba nic bo alkohol jak wiadomo ma własności odkażające i o dziwo muszę stwierdzić, że z tych cukierków wyszła mi jedna z najlepszych Ice'ówek jaką robiłem (i piłem oczywiście).

PostPostNapisane: poniedziałek, 30 sty 2012, 03:54 
Tematy: 1
Witam!!!
Korzystając z okazji zapytam bo jakieś 2 mies.temu dla eksperymentu zalałem kilka cukierków ICE moim wynalazkiem 96% i mimo częstego mieszania do tej pory stoją nierozpuszczone.Coś jest nie tak z tymi cukierkami czy z moim trunkiem.Czy może tak ma być bo nie wiem.
Dziękuje i pozdrawiam.

PostPostNapisane: poniedziałek, 30 sty 2012, 12:51 
Tematy: 51
A spróbuj odlać połowę wynalazku znad cukierków i wlać na to miejsce wody. Ciekawe, co wyjdzie. Bo może psotka nie rozpuszcza w sobie cukru, a woda - i owszem.

Lux Lunae luceat nos!
Disclaimer: Moje uczestnictwo w tym forum ma charakter czysto edukacyjno poznawczy.

PostPostNapisane: piątek, 3 lut 2012, 18:53 
Tematy: 1
Miałem tak samo. Zaprawiłem bimberek landrynkami lodowymi. Jak się pije od razu po rozpuszczeniu cukierków to jest super smaczek, ale jak postał dłużej to czysty rozpuch!

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 18 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1