Tytuł: Re: Gumowa rurka - czy można używać do łączenia
Napisane: poniedziałek, 17 maja 2010, 16:48
Ja właśnie kompletuje materiały do budowy, i wykorzystam silikonową rurkę fi 18 o innym materiale nie myślę, nie wiem czy mógłbym wylot z kany do podłączenia z destylatorem dać nieco z załamaniem (nie idealnie prosto) mówię o dwóch złamaniach rurki pod kątem ok 90 stopni, z poprawką aby nie złamać węża, czy szukać innego rozwiązania?
______________________________________________________________________ pędzę bo nigdzie mi się nie śpieszy............
Napisane: poniedziałek, 17 maja 2010, 20:14
Wężyk silikonowy ma dosyć grubą ściankę i to pozwala na formowanie ostrych łuków. W mojej aparaturze wężyk w jednym miejscu tez idzie pod ostrym kątem i nic się nie zatyka.
______________________________________________________________________ O tym mowa , o tamtym mowa , a o kielichu ani słowa!
Napisane: niedziela, 6 lut 2011, 19:48
Niektórym po użyciu takich rurek destylat walił plastikiem, dlatego przyjęło się twierdzić, że nie używamy igelitu do transportu par alkoholu. Tutaj zdecydowany prym wiodą wężyki silikonowe. Natomiast PCV znakomicie się nadaje na doprowadzenie wody do chłodnicy.
______________________________________________________________________ أسامة بن لادن
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości