Wskaźnik zawartości alkoholu z termometremGłównymi elementami miernika są: probówka, pływak z odpowiednio naniesioną skalą od 0 do 95 % objętości alkoholu oraz termometr do badania temperatury cieczy, umieszczony na stałe wewnątrz pływaka. Urządzenia te skalowane są w temperaturze 20 - 21°C.
Cena: 11,99 zł
Tytuł: Re: Grzanie urządzeniami zakupionymi. Opinie i testy.
Napisane: piątek, 11 gru 2009, 21:59
Witam wszystkich. Dawno mnie nie było na forum, ale w wirze pracy nie mam jak przeczytać wszystkich nowych postów, a co dopiero sie wypowiadać:) Posiadam taki taboret i mam keg 50 litrów ocieplony z góry i po bokach do dolnego wybrzuszenia.Sprawa przedstawia sie tak: 1. Taboret nadaje sie idealnie do tego właśnie kega. 2. Grzanie ok 48l nastawu 18%, który jest w temperaturze pokojowej zajmuje nie całe 2 godziny. Ale (zawsze musi byc te ale) taboret potrzebuje dużo świeżego powietrza, bo inaczej gaz nam sie nie spala całkowicie i nie daje tyle kw co powinien. Strasznie nagrzewa pomieszczenie i co jest w nim najgorsze mocno oddaje ciepło do dołu(znaczy sie w podłogę) i jak ktoś ma sąsiada pod sobą, lub gotuje na jakiś płytkach(od ciepła mogą popękać) to suważa sie problem. Ja gotuje nad piewnicą i beton tak sie nagrzewał, ze aż strzelał. Musiałem podłożyć izolację z folii aluminiowej odbijałacej ciepło wraz z ociepleniem, żeby mi beton nie popękał. Mam nadzieję, że pomogłem:)
Tytuł: Re: Grzanie urządzeniami zakupionymi. Opinie i testy.
Napisane: piątek, 18 gru 2009, 16:56
dziekuje wszystkim chyba zrezygnuje z zakupy mam kuchenke gazowa standartowa 4 palniki kolega zblizyl je do siebie tak zeby znajdowaly sie pod kegiem i zrobil taka ramke zeby postawic keg. ok.40l zacieru grzeje sie ok 90min wiec nie ma sensu wydac kasy. dziekuje za wszystkie odpowiedzi.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości