Drożdże T Vodka StarT Vodka Star używany jest specjalny rodzaj drożdży, który zmniejsza ilość niepożądanych produktów fermentacji. Otrzymany alkohol jest łagodny i delikatny w smaku, bez nieprzyjemnych zapachów.
Cena: 9,20 zł
Podałem już przepis na DZIĘGIELÓWKĘ dla cierpliwych, więc teraz GRUSZKÓWKA, także dla cierpliwych .
4 dojrzałe gruszki (najlepiej klapsy) obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w ósemki. Zalać 1 litrem 45-50% wódki (oczywiście własnej roboty) i odstawić w ciemne miejsce na 3 miesiące. Potem zlać płyn, przefiltrować i ponownie odstawić na 3 miechy. Kto dotrwa do końca, nie pożałuje Przepis sprawdził i poleca - Radius
______________________________________________________________________ SPIRITUS FLAT UBI VULT
Wypróbuje ten przepis tylko może na próbę troszkę zmodyfikuje.Gruszek nie będę obierał bo w skorce jest najwięcej aromatu zobaczymy co wyjdzie. Jak zrobię to podzielę się moim doświadczeniem.
Witam Daje głowę że nie wytrzymam tych pierwszych 3 miesięcy a o kolejnych 3, to pozostaje tylko pomarzyć Po 3 dniach kolor i aromat rewelacyjny... Będę zmuszony coś napsocić żeby zrobić tego towaru więcej, bo zapowiada się rewelacyjnie.
Radius robiłem dzięgielówkę tylko z gotowej mieszanki ziół, którą kupiłem w necie: http://darynatury.pl/offer/117/dzi%C4%9 ... oholu.html Wychodziła z tego całkiem niezła naleweczka Składu zielska niestety nie podają ale prawdopodobnie jest zbliżony do Twojego.
Jak dla mnie była trochę za słodka i zrobiłem z tymi ziołami taki myk. Do torebki po herbacie ekspresowej wsypałem dwie łyżeczki tego kupnego zielska i zamoczyłem to na dwa tygodnie w literku 45% psoty. Uzyskałem pięknie pachnąca i delikatnie ziołowa w smaku wytrawna psotę. Poczęstowałem tym znajomych z Holandii. Zostało echo w butli a oni byli zachwyceni
Ten sklep z zaprawkami ziołowymi ma niektóre całkiem fayne. Poleciłbym jeszcze oprócz dzięgielówki benedyktynkę i trojankę litewską.
Pozdrawiam serdecznie Calyx
______________________________________________________________________ Kiedy fikam, to jestem grafikiem, kiedy psocę, to jestem psotnikiem
Znam firmę i ich mieszanki ziołowe. Co roku na Targach Zdrowia kupuję od nich coś innego i próbuję smaki. Tylko po kilku próbach doszedłem do wniosku, że najlepiej z takiej mieszanki zrobić wyciąg na spirytusie i potem takim koncentratem zaprawiać wódeczkę. Lepsza kontrola smakowa. A od siebie polecam Złoty Korzeń (cokolwiek to znaczy ) Pozdrawiam
______________________________________________________________________ SPIRITUS FLAT UBI VULT
Dwa lata temu mieliśmy w naszym przydomowym sadzie wysyp gruszek. Było tego naprawdę dużo. Niby 4 drzewka, a zebraliśmy około 200 kg owoców.
Rozdawaliśmy znajomym ile wlezie, ale i tak część trzeba było przerobić na sok i gruszki w syropie cukrowym. No i te w syropie cukrowym są teraz naszym przysmakiem na deser. Dodaliśmy 50 % psotuchny, kilka goździków i plasterki cytryny ( gruszki wówczas nie ciemnieją) .
Jest BAJKA ! I co dosyć ważne - natychmiast nadaje się do spożycia... Dla zrobienia Forumowiczom smaku załączam fotkę:
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu. Zaloguj się lub Zarejestruj! aby mieć możliwość oglądania załączników.
______________________________________________________________________ Drożdże najlepszym przyjacielem człowieka.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość