Wskaźnik zawartości alkoholu z termometremGłównymi elementami miernika są: probówka, pływak z odpowiednio naniesioną skalą od 0 do 95 % objętości alkoholu oraz termometr do badania temperatury cieczy, umieszczony na stałe wewnątrz pływaka. Urządzenia te skalowane są w temperaturze 20 - 21°C.
Cena: 11,99 zł
Trafiłem już na forum na temat montażu grzałek w dnie kega. Grzałkę trzeba zgiąć, żeby leżała przy dnie. Muszę to zrobić w dnie, bo mój keg blisko dna z boku nie ma równej powierzchni, tylko ma taki rant do przetaczania beczki. Ktos już tu na forum montował tak w dnie grzałki, tylko musiał je odgiąć przy przepustach o 90 stopni. Też tak będę musiał zrobić. No i pytanie: czy grzałkę miedziano-niklowaną da się bezpiecznie giąć? Na forum czytałem o gięciu grzałek nierdzewnych po podgrzaniu ich palnikiem prop-but do wiśniowego żaru. Jak giąć grzałkę miedzianą? Na zywca w imadle dechą? Pogdrzać ja uprzednio? Jest jakaś uzasadniona szansa, że grzałka (a raczej jej izolacja) przetrwa takie brutalne potraktowanie?
______________________________________________________________________ ポーランド語が書けますちょっと。 得意は満月の仕業の酒です。 Spécialité: Chateau de Garage, serie: La Lune Pleine Lux Lunae luceat nos! Disclaimer: Moje uczestnictwo w tym forum ma charakter czysto edukacyjno poznawczy.
Ja podginałem grzałki na zimno w małym imadełku między podkładkami gumowymi. Gną się bez problemu i powłoka niklowa nie została uszkodzona. Tak giąłem grzałkę wykonaną z rurki fi 8, natomiast grzałkę z rurki fi 6 (Biawar) zamontowałem do kega a następnie przez otwór, kawałkiem drewnianego klocka docisnąłem do dna i ...gotowe. Żadna się nie uszkodziła
______________________________________________________________________ SPIRITUS FLAT UBI VULT
Jeśli piszesz o tej grzałce co-wyrzezbil-wald-t3691.html , to ona jest druga. Gięta na zimno nie przetrzymała. Ta podłączona do sieci ślicznie zaświeciła i gięła się o wiele łatwiej i co ważne, nie pękła. Podobnie jak radius doginałem już w kegu , ale ponownie "na gorąco". Grzałka jest dopasowana do kształtu dna, i na całej długości 15mm od niego.
______________________________________________________________________ Nie oszczędzaj na specjalne okazje. Dziś jest ta specjalna! あなたが飲むしたい場合は、抵抗は無駄です。 Graf würdig der besten Honige.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości