Tytuł: Re: Gdzie znajdę dobre szklane butelki na alkohol???
Napisane: piątek, 19 lut 2010, 09:33
Mam może nietypowa propozycje na znalezienie "fajnych" butelek, bo można dostać za darmo duże ilości, a jak się dobrze trafi, to znajda się jakieś ciekawe butelki od oryginalnych alkoholi, po winach i szampanach. Zapytaj o butelki np. w restauracji w której robią wesela i zabawy (poproś kogoś z pracowników żeby nie wyrzucali) -odbierzesz dzień po imprezie wszystkie butle (obsługa restauracji odda Ci je z pocałowaniem w rękę), a jeśli jakieś z nich Ci nie podpasują, to można wrzucić je do kosza ze szkłem odpadowym. Ja odbieram butelki z sali tanecznej znajdującej się po sąsiedzku z moim domem, jest tego sporo i dużo ciekawych flaszek się trafia. Przy okazji obdzielam znajomych psotników, bo są tego duże ilości.
______________________________________________________________________ Jeszcze 14dni i będzie dwa tygodnie jak niepiję. Jestem abstynentem -tyle, że niepraktykującym.
Napisane: piątek, 12 mar 2010, 21:19
Jeśli koło Twojego miejsca zamieszkania są kontenery do segregacji odpadów, to możesz z przyczajki sam je zaatakować (co jest skuteczne i darmowe, ale może być przez postronnych postrzegane jako skrajnie wieśniackie:D ) lub nawiązać kontakt handlowy z jakimś żulem, który owe śmietniki być może przegląda. U mnie jeden facet podjeżdża rowerkiem i wybiera puszki aluminiowe. Sąsiedzi doceniają jego wkład w ekologię, więc zawieszają mu reklamówki z puszkami na kontenerze, żeby biedaczyna sam szukać nie musiał. Myślę, że za jakieś uczciwe pieniądze (lub ciepłą strawę) ten gość mógłby wyciągnąć (lub dostarczyć z innego źródła) parę butelek. Potem płukanie i buteleczki gotowe, jedynie z nakrętkami byłby problem, ale te można już kupić na euro-win.pl całkiem niedrogo.
______________________________________________________________________ "Nigdy nie polemizuj z idiotą. On najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona siłą własnych argumentów."
Napisane: sobota, 13 mar 2010, 12:41
butelki bez problemu można dostać, kiedyś po pijaku w knajpie zapytałem czy by nie dało rady paru załatwić, ja o tym zapomniałem, ale po miesiącu kiedy znowu tam byłem dowiedziałem się od barmanki, że uzbierała mi.. 3 kartony
Napisane: sobota, 13 mar 2010, 18:28
Witam. Kolego B14! fajna flaszka Etykietka Twoja? Właśnie wystarczy własna etykietka i nawet flaszka od Żołądkowej fajnie wygląda. Oto przykład, od lewej: po soku z lidla, po Żołądkowej, po Żubrówce
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu. Zaloguj się lub Zarejestruj! aby mieć możliwość oglądania załączników.
______________________________________________________________________ Czas to pieniądz, pieniądz to piwo. Więc pijmy to piwo puki czas.
Napisane: sobota, 13 mar 2010, 21:02
Ja dużą liczbę butelek znalazłem pewnego pięknego dnia.Postanowiłem przejść się do mojego małego lasku na moim polu.Idę i widzę cały stos butelek po tanich wódkach,winach i piwach najwyraźniej okoliczne menelstwo znalazło sobie miejsce spotkań.Butelki były nawet z nakrętkami i w dobrym stanie wystarczyło wykąpanie ich ciepłej wodzie z mydłem i buteleczki były już czyściutkie.
______________________________________________________________________ O tym mowa , o tamtym mowa , a o kielichu ani słowa!
Napisane: sobota, 13 mar 2010, 21:12
Dines napisał(a):
Witam. Kolego B14! fajna flaszka Etykietka Twoja? Właśnie wystarczy własna etykietka i nawet flaszka od Żołądkowej fajnie wygląda.
Nie, etykietka nie jest moja, ta Siwucha to oryginalna sklepowa wódka o bimbrzanym smaku, atrakcją jest to, że jest zamykana korkiem, ale też jest to tyle fajne co kłopotliwe
co do własnych etykietek to pełna zgoda, pracy nie trzeba wiele, a satysfakcja duża.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości