Powiedzcie co myślicie o garze na gotowanko. Znalazłem na złomowisku gar z nierdzewki właściwie to dwa, jeden 30, drugi 50 literków - tylko brak im pokrywek. Jak myślicie sprawdzą się do naszego hobby? Jeden byłby do destylacji elektrycznej, drugi gazowej - tylko z czego pokrywki zrobić? Cena była super po 20 zł w stanie doskonałym. Pozdrawiam ps. Później dołączę foto.
______________________________________________________________________ polak nie wielbłąd...ale to już było i...
Ostatnio edytowano czwartek, 18 cze 2009, 20:32 przez Agneskate, łącznie edytowano 1 raz
______________________________________________________________________ Zwykle jest tak, że im bardziej wóda śmierdzi drożdżami, pogonami i syfem, tym bardziej producent zasłania się "tradycją" albo "dziadkiem bimbrownikiem"...
jak pisałem zalączam foto gara ten jest mniejszy WYSOKI NA 35CM ŚR.WEWNĘTRZNA 34,5CM ZEWNĘTRZNA 36,5CM wyszorowałem go i wygląda prawie jak nowy a pojemność jego jest 37L drugi większy H-40cm wew.41 cm zew.43 cm Poj. 50L znalazłem do nich pokrywy zrobie je z misek nierdzewnych jak podpowiedział Calyx dzięki za extra myśl znalazłem na stronce http://www.abcgastronomii.com/product_i ... ucts_id=74
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu. Zaloguj się lub Zarejestruj! aby mieć możliwość oglądania załączników.
______________________________________________________________________ polak nie wielbłąd...ale to już było i...
Ja bym z tego zrobił tak gar do gara i mamł kociołek z płaszczem wodnym. Miski są wykonane z tak cienkiej blaszki, że pospawanie nie wiem czy będzie możliwe. Do prostego aparatu napewno się nadadzą. Poza tym poszukaj na targowiskach, tam na straganach u handlowców ze wschodu można kupić osobno pokrywki.
Bogdan masz tu troche racji miski są zrobione z cieniutkiej blaszki a gar jest z grubej około 2 3 mm i zanim stopi sie gar to miska już się przepali a te z grubszej blaszki są dosyć drogie będe musiał poszukać jeszcze materiału na pokrywe wschodnie stragany i złomowiska Pozdrawiam
A odnośnie gara... (żeby nie zakładac nowego tematu)
Mam 10 l emaliowany garnek, który chcę wykorzystać do gotowania zacieru. Zaznaczę, że dopiero zaczynam przygodę i moja instalacja jest bardzo prosta (garnek, 2 odstojniki, chłodnica). Czy emaliowany garnek będzie się nadawał jako kocioł? Czy ma ktoś doświadczenia z garnkami emaliowanymi? Pytałem w lokalnym środowisku i nikt nie miał zastrzeżeń, ale dobrze jest popytać szerzej. pozdrawiam
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości