______________________________________________________________________ Zwykle jest tak, że im bardziej wóda śmierdzi drożdżami, pogonami i syfem, tym bardziej producent zasłania się "tradycją" albo "dziadkiem bimbrownikiem"...
Ta reklama jest widoczna tylko dla niezalogowanych użytkowników forum. Zaloguj
Półka Sveda IV - na 32 butelki wina Drewniana, bukowa półka na wino lub inne alkohole. Doskonała do prezentacji własnych wyrobów.
Cena: 539,00 zł
Promocja: 499,00 zł
Wskaźnik zawartości alkoholu z termometrem Głównymi elementami miernika są: probówka, pływak z odpowiednio naniesioną skalą od 0 do 95 % objętości alkoholu oraz termometr do badania temperatury cieczy, umieszczony na stałe wewnątrz pływaka. Urządzenia te skalowane są w temperaturze 20 - 21°C.
Cena: 11,99 zł
Przysięgam, że nie skopiowałem pomysłu... Skoro nie jestem pierwszy - oddaję honor pionierom Taki układ mi się marzy. Gdybym tylko znalazł przynajmniej dwucalową rurę miedzianą... Rynnowe są fajne, ale zaczynają się od 80mm. Mam co prawda chęć zwęzić kominówkę z kwaski, ale nie jestem przekonany co do swoich umiejętności w lutowaniu KO - TIGa niestety nie mam, ma być tanio - rura to już spory wydatek...
I żeby nie było, że nadmiernie oszczędzam - kasę ładuję w drugą kolumnę, a tu raczej staram się przecierać szlak młodym i ambitnym, nie zawsze zasobnym. A przy okazji się nie nudzę:).
______________________________________________________________________ "Nigdy nie polemizuj z idiotą. On najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona siłą własnych argumentów."
Jak tylko czas i fundusze pozwolą mi skończyć alembik, od razu zaczynam przygotowania do takiego BokaBoba- ale tak jak napisałeś, największy problem jest z taką rurą...
______________________________________________________________________ Zwykle jest tak, że im bardziej wóda śmierdzi drożdżami, pogonami i syfem, tym bardziej producent zasłania się "tradycją" albo "dziadkiem bimbrownikiem"...
Nie chcę zakładać nowego tematu więc napisze tu tematyka będzie podobna. Jak myślicie jaki typ zacisku do pokrywki garnka jest najskuteczniejszy? Taki jak zastosował Maciej_K był by dobry a może tak jak zrobił under.Ja sam nie mam na to za bardzo pomysłu , bo najlepszą uszczelka jest chyba wężyk sylikonowy przecięty w pół ale to co napisał Maciej_K o posmarowaniu rantu pokrywki może by to było lepsze i tańsze.Kończę już aparaturę i tylko to zostało do wykończenia. Jeżeli to coś pomoże to jest zdjęcie garnka wraz z resztą aparaturki psotniczej.
Załącznik:
P1030316.JPG
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu. Zaloguj się lub Zarejestruj! aby mieć możliwość oglądania załączników.
______________________________________________________________________ O tym mowa , o tamtym mowa , a o kielichu ani słowa!
Obwinąłem krawędź teflonem i powiem tak... dobra zabawa za pierwszym razem, później zawsze jakieś przecieki są. Najlepiej jak założysz pokrywkę i razem uszczelnisz z garnkiem.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości