Drożdże T Vodka StarT Vodka Star używany jest specjalny rodzaj drożdży, który zmniejsza ilość niepożądanych produktów fermentacji. Otrzymany alkohol jest łagodny i delikatny w smaku, bez nieprzyjemnych zapachów.
Cena: 9,20 zł
Jeśli ktoś ma sam termometr i nie wie jak go umieścić w szlifie, to biegnę z pomocą >>POMOC<< Termometr po prostu wciskamy w plastikowy koreczek (ten czerwony na focie) i nie musimy się bać żadnych nieszczelności.
Witaj kolego Kucyk. Pozwolę sobie na łamach twojego tematu zadać pytanie dotyczące małej zmiany BF-10. Śmigam od roku na identycznym zestawie co kolega i naszła mnie ochota na małe zmiany. Do pozbywania się jajecznych smrodków służy mi zwinięta siatka miedziana wsadzona w dolną część chłodnicy chcę ją zastąpić szklaną rurą wypełnioną miedzią, długość tej wstawki nie musi być wielka (20-30 cm). Przeglądałem katalog produktów firmy na L…T i moim zdaniem do tego celu nadają się : Deflegmatory Raschiga (bez pierścieni), szlif damski - 19/26; szlif męski - 19/26; średnica – 28 mm; długość – 300 mm. Podpowiedz proszę kolego czy dobrze celuję? Ciągle chodzi mi po łepetynie większa kolba – nawet 20 litrów, (idealne 15 – moje 20 litrowe nastawy idealnie dzielą się na pół) ale w ofercie w/w firmy 20 są tylko okrągło denne. Korzystając z twojego doświadczenia i faktu, że przetarłeś już szlaki z tą firmą, może wiesz czy robią lub sprowadzają sprzęt na zamówienie? Nie są to wielkie zmiany ale każda długa podróż zaczyna się od pierwszego małego kroku.
Zwróciłem uwagę na wymiary szlifów i kolby 10 i 20 litrów maja wymiar szlifu 45/40 i 60/46 a deflegmatorów i chłodnic 19/26 i 29/32 - jak to z sobą spasować?
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu. Zaloguj się lub Zarejestruj! aby mieć możliwość oglądania załączników.
Ostatnio edytowano niedziela, 29 maja 2011, 17:33 przez Juliusz, łącznie edytowano 1 raz
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości