Teraz jest czwartek, 24 maja 2012, 04:53

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 24 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Galeria Kucyka, Typ: BF-10
PostPostNapisane: czwartek, 26 sie 2010, 09:47 
hej znalazłem coś takiego pewnie się zda
http://labosklep.pl/akcesoria-pozostaae ... 14649.html
jeszcze pomyśle nad naturalnym korkiem też tam mają
dzięki pozdrawiam.

PostPostNapisane: niedziela, 29 sie 2010, 09:26 
Tematy: 5
Który z tych korków będzie pasował do kolby ze szlifem na termometr 14/23 ,aby coś pokobinować z zamontowaniem termometra?

PostPostNapisane: czwartek, 2 wrz 2010, 14:37 
Tematy: 4
zaloguj się aby zobaczyć avatar
Jeśli ktoś ma sam termometr i nie wie jak go umieścić w szlifie, to biegnę z pomocą :D
>>POMOC<<
Termometr po prostu wciskamy w plastikowy koreczek (ten czerwony na focie) i nie musimy się bać żadnych nieszczelności.

PostPostNapisane: niedziela, 29 maja 2011, 09:15 
Tematy: 7
zaloguj się aby zobaczyć avatar
Witaj kolego Kucyk. Pozwolę sobie na łamach twojego tematu zadać pytanie dotyczące małej zmiany BF-10.
Śmigam od roku na identycznym zestawie co kolega i naszła mnie ochota na małe zmiany.
Do pozbywania się jajecznych smrodków służy mi zwinięta siatka miedziana wsadzona w dolną część chłodnicy chcę ją zastąpić szklaną rurą wypełnioną miedzią, długość tej wstawki nie musi być wielka (20-30 cm).
Przeglądałem katalog produktów firmy na L…T i moim zdaniem do tego celu nadają się : Deflegmatory Raschiga (bez pierścieni), szlif damski - 19/26; szlif męski - 19/26; średnica – 28 mm; długość – 300 mm. Podpowiedz proszę kolego czy dobrze celuję?
Ciągle chodzi mi po łepetynie większa kolba – nawet 20 litrów, (idealne 15 – moje 20 litrowe nastawy idealnie dzielą się na pół) ale w ofercie w/w firmy 20 są tylko okrągło denne.
Korzystając z twojego doświadczenia i faktu, że przetarłeś już szlaki z tą firmą, może wiesz czy robią lub sprowadzają sprzęt na zamówienie?
Nie są to wielkie zmiany ale każda długa podróż zaczyna się od pierwszego małego kroku.

Zwróciłem uwagę na wymiary szlifów i kolby 10 i 20 litrów maja wymiar szlifu 45/40 i 60/46 a deflegmatorów i chłodnic 19/26 i 29/32 - jak to z sobą spasować?

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Zaloguj się lub Zarejestruj! aby mieć możliwość oglądania załączników.

Ostatnio edytowano niedziela, 29 maja 2011, 17:33 przez Juliusz, łącznie edytowano 1 raz
Spacje, kosmetyka

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 24 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1