Kolejny instrument, który zagościł w mojej orkiestrze. Tym razem puzon wersja krótka i wersja długa.
Typowa głowica NS. Rysunek wcześniej prezentowałem na forum. Nastaw dochodzi, puzon będzie miał szansę zagrać symfonię na cześć Tannenberga opus 1410 Sam jestem bardzo ciekaw jak mi pójdzie psocenie na tych rurach.
Pozdrawiam Calyx
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu. Zaloguj się lub Zarejestruj! aby mieć możliwość oglądania załączników.
______________________________________________________________________ Kiedy fikam, to jestem grafikiem, kiedy psocę, to jestem psotnikiem
To rozwiązanie z wcześniejszej konstrukcji. Tą rurką doprowadzałem pary jak rura stała na odstojniku. Teraz mogę ją zaślepić korkiem albo podłączyć do niej chłodnicę szklaną. mam wtedy prosty instrument do psocenia
Pozdrawiam Calyx
______________________________________________________________________ Kiedy fikam, to jestem grafikiem, kiedy psocę, to jestem psotnikiem
I jeszcze jeden (teraz naprawdę ostatni) instrument, który już za chwile zagra w mojej orkiestrze. Będę mógł przetestować i zrobić porównanie wszystkich trzech systemów (LM, CM, VM) podczas "psotyfikacji" Ta kolumna jest wyjątkowo prosta do skonstruowania, mam nadzieję, że będzie również prosta w obsłudze i stabilna w pracy.
Główna rura to fi60 przy długości 170cm wypełnienie to zmywaki (duże z Macro) do wysokości 130cm. Mufa, kolano nyplowe i zawór 2", redukcja do 1/2" i chłodnica liebiga z rurek fi12 i fi18 z płaszczem chłodzącym 74cm. Deflegmator z rurki karbowanej fi12 zwiniętej w spiralę o wysokości ok 32cm
Po wszystkich testach psotyfikacyjnych opiszę porównania i wyniki
Pozdrawiam serdecznie Calyx
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu. Zaloguj się lub Zarejestruj! aby mieć możliwość oglądania załączników.
Witaj Calyx.Nareszcie piekna kolumna VM wedlug eszelkich prawidel,srednice wielkosci i redukcje jak najbardziej prawidlowe.Teraz jeszcze tylko dodac E-ARC i sprzet najwyzszej klasy.Gratulacje. Pozdrawiam
Z tym ARC to trochę "Cienki Bolek" ze mnie. Jeśli nie znajdę kogoś, kto mi pomoże to zrealizować, to pozostaje "ручное управление" Poza wszystkimi ułatwieniami, które daje układ sterowania to mam również obawy, że psocenie stanie się "nudne?" "ручное управление" wprowadza pewne emocje
Kolego Calyx Działałeś już na tym swoim ostatnim aparacie w systemie VM? Jak wyniki i próba organoleptyczna?
Długi czas minął od zadania pytania. Proszę o wybaczenie ale nie miałem możliwości odpowiedzieć na nie wcześniej.
Psociłem na VM już wiele razy. Jest to instrument bardzo prosty w opanowaniu i bardzo stabilny w pracy. Jeśli chodzi o efekty, to są porównywalne z efektami uzyskanymi z wszystkich innych instrumentów opartych na zimnych palcach (ZP - CM) czy głowicy NS (Aabratek - LM). Bez problemu w reżimie temperaturowym można uzyskać 95 - 96%
Każdy będzie miał swoje preferencje co do wyboru własnej rury. Osobiście najbardziej lubię grać na: CM = Cudowna Muzyka VM = Vyborna Muzyka
______________________________________________________________________ Zwykle jest tak, że im bardziej wóda śmierdzi drożdżami, pogonami i syfem, tym bardziej producent zasłania się "tradycją" albo "dziadkiem bimbrownikiem"...
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości