Wskaźnik zawartości alkoholu z termometremGłównymi elementami miernika są: probówka, pływak z odpowiednio naniesioną skalą od 0 do 95 % objętości alkoholu oraz termometr do badania temperatury cieczy, umieszczony na stałe wewnątrz pływaka. Urządzenia te skalowane są w temperaturze 20 - 21°C.
Cena: 11,99 zł
Mam mały problem. Czy mógłby mi ktoś pomóc w dawkowaniu tej pożywki. W domu nie posiadam aż tak dokładnej wagi, aby odmierzyć np.10 gram. Czy ktoś wie ile to jest np. mililitrów w postaci sypkiej.
______________________________________________________________________ Psocić każdy może , trochę lepiej lub trochę gorzej... Pozdrawiam serdecznie, Lukstir
Dziękuję:) Jak prawie zawsze posłużyłam się intuicją i rozumem. Posiadam w domu sole magnezu. Kryształki mają podobną strukturę i wagę. Wiadomo mi, iż 1g tego specyfiku, to 1,25ml. Tak teraz sobie myślę, że niedużo się pomylę w takim dawkowaniu.
Nawet jak, to dawkowanie pożywki nie musi być dokładne co do miligramów...
______________________________________________________________________ Zwykle jest tak, że im bardziej wóda śmierdzi drożdżami, pogonami i syfem, tym bardziej producent zasłania się "tradycją" albo "dziadkiem bimbrownikiem"...
Akurat w tym przypadku im więcej, tym lepiej. To nie konserwant, czy rakotwórczy proszek, syp śmiało.
______________________________________________________________________ Zwykle jest tak, że im bardziej wóda śmierdzi drożdżami, pogonami i syfem, tym bardziej producent zasłania się "tradycją" albo "dziadkiem bimbrownikiem"...
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości