Drożdże T Vodka StarT Vodka Star używany jest specjalny rodzaj drożdży, który zmniejsza ilość niepożądanych produktów fermentacji. Otrzymany alkohol jest łagodny i delikatny w smaku, bez nieprzyjemnych zapachów.
Cena: 9,20 zł
Zrobiłem dziś z nudów taki śmieszny filtr. Zrobiony jest z butelki po soku 0,33l. Zatkane jest to korkiem przez który przechodzą 2 rurki - 1 do samego dna (doprowadzenie surówki) i druga wchodząca 1cm poniżej korka (odprowadzenie). Surówka będzie się wlewać od góry z butelki 1,5l. Odprowadzenie będzie prowadziło do lejka wypchanego watą żeby resztki węgla mogły sie wyczyścić. Węgiel i tu ciekawe - dostałem od kolegi filtr węglowy do wody , węgiel ten sproszkowałem i teraz czekam niecierpliwie na kolejną partię psoty. Jak myślicie taki filterek dla ubogich zda egzamin?
Gdzieś czytałem, że taka kolumna z węglem aktywnym musi mieć odpowiednią długość, aby uzyskać krystaliczny wygląd i dobry smak. Było to chyba ok 1 m. Ustaw bardzo wolno przepływ. Na pewno będzie to lepsze niż nic..
Gdzieś czytałem, że taka kolumna z węglem aktywnym musi mieć odpowiednią długość, aby uzyskać krystaliczny wygląd i dobry smak. Było to chyba ok 1 m. Ustaw bardzo wolno przepływ. Na pewno będzie to lepsze niż nic..
Kiedyś niedawno zostało mi pół litra psoty, sensu nie było wlewać tego na filtr ( pojemność filtra to ponad literek), więc wlałem te pół litra do słoika z węglem, postało dwa dni, kilka razy w międzyczasie zamieszałem kilka razy. Po odzieleniu węgla otrzymałem pół litra bezwonnego destylatu. Myślę że taki filterek butelkowy zda egzamin.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości