Fermentacja w zimnym pomieszczeniu
-
- Posty: 44
- Rejestracja: niedziela, 17 sty 2016, 21:03
- Krótko o sobie: Lepiej być znanym pijakiem niż anonimowym alkoholikiem :)
- Ulubiony Alkohol: wsio
- Podziękował: 3 razy
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Hm temperatura pomieszczenia 18 stopni, nastaw 19 stopni ale po dwóch dniach blg 25 i to mnie martwi . ( w wodzie jest blg 0 czyli sprzet predkosci wiatru nie podaje ) Ciekawe ile było blg jak robiłem nastaw przy 12kg cukru i 37-38 l wody łącznie 44-45l w baniaku.
"Każdy alkohol jest bardzo dobry z wyjątkiem denaturatu który jest dobry " -Mój rower .
Lepiej być znanym pijakiem niż anonimowym alkoholikiem
Lepiej być znanym pijakiem niż anonimowym alkoholikiem
-
- Posty: 295
- Rejestracja: niedziela, 18 paź 2009, 12:48
- Lokalizacja: Świętokrzyskie
- Podziękował: 18 razy
- Otrzymał podziękowanie: 34 razy
Re: Fermentacja w zimnym pomieszczeniu
Nastaw: 12 kg cukru + 38 l wody (45,2 litrów w baniaku) wychodzi: 24 blg.
http://alkohole-domowe.com/forum/tabele ... 12621.html
http://alkohole-domowe.com/forum/tabele ... 12621.html
-
- Posty: 44
- Rejestracja: niedziela, 17 sty 2016, 21:03
- Krótko o sobie: Lepiej być znanym pijakiem niż anonimowym alkoholikiem :)
- Ulubiony Alkohol: wsio
- Podziękował: 3 razy
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Re: Fermentacja w zimnym pomieszczeniu
Dzięki zzibii miałem nadzieję , że nie skopałem nic pobrałem próbkę do menzurki odgazowałem i poszło 16 blg czyli powoli spada.
"Każdy alkohol jest bardzo dobry z wyjątkiem denaturatu który jest dobry " -Mój rower .
Lepiej być znanym pijakiem niż anonimowym alkoholikiem
Lepiej być znanym pijakiem niż anonimowym alkoholikiem
-
- Posty: 55
- Rejestracja: środa, 12 mar 2014, 22:39
- Podziękował: 5 razy
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
-
- Posty: 44
- Rejestracja: niedziela, 17 sty 2016, 21:03
- Krótko o sobie: Lepiej być znanym pijakiem niż anonimowym alkoholikiem :)
- Ulubiony Alkohol: wsio
- Podziękował: 3 razy
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Re: Fermentacja w zimnym pomieszczeniu
Po 3 tygodniach Blg -4 max mojego sprzętu ( w smaku zaciągnąłem z rurki wytrawne wino ) właśnie się klaruje również w 17 stopniach.
"Każdy alkohol jest bardzo dobry z wyjątkiem denaturatu który jest dobry " -Mój rower .
Lepiej być znanym pijakiem niż anonimowym alkoholikiem
Lepiej być znanym pijakiem niż anonimowym alkoholikiem
-
- Posty: 44
- Rejestracja: niedziela, 17 sty 2016, 21:03
- Krótko o sobie: Lepiej być znanym pijakiem niż anonimowym alkoholikiem :)
- Ulubiony Alkohol: wsio
- Podziękował: 3 razy
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Re: Fermentacja w zimnym pomieszczeniu
A dzięki. Hm a to nie zamaraznie przy - 10 stopniach. Bo czasem nie mam jak dopilnować tego - chyba lepiej nich stoi tu gdzie jest.
"Każdy alkohol jest bardzo dobry z wyjątkiem denaturatu który jest dobry " -Mój rower .
Lepiej być znanym pijakiem niż anonimowym alkoholikiem
Lepiej być znanym pijakiem niż anonimowym alkoholikiem