Tytuł: Re: Dywagacje w temacie zmywak vs sprężynka.
Napisane: środa, 31 mar 2010, 09:34
koledzy po fachu zza wschodniej granicy kręcą takie pryzmatyczne sprężynki już od jakiegoś czasu : http://homedistiller.ru/forum/index.php?topic=50.0 zebrałem wszystkie foty z ichniego wątku o wypełnieniach kolumn i spakowałem je do jednego pliku - są pogrupowane wg autorów, myślę że to 'fotostory' pomoże każdemu kto chce się zabawić w Adama Słodowego
są tam urządzenia które tylko nawijają np "Altair" który potem przez 2 tygodnie po 2 godziny ciął na krótkie spiralki, ale i są kompletne 'linie produkcyjne' (patrz 'Diogi'), są w końcu maszynki tylko do cięcia długich spiral.
wrzeciona tych nawijarek najczęściej wykonane są z gwintownika M4 zeszlifowanego w stożek o podstawie trójkąta lub prostokąta o owalnych krawędziach - żeby nawijany drut sam gładko schodził, drut najczęściej o średnicy 0.3 mm, dodatkowo przyłożone do wrzeciona ostrze przesuwa zwoje względem siebie tworząc ażurowe struktury, na wrzeciono często nabita jest obła podkładka lub spłaszczona kulka - po której zsuwa się na wrzeciono naciągnięty drut.
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu. Zaloguj się lub Zarejestruj! aby mieć możliwość oglądania załączników.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości