Teraz jest środa, 23 maja 2012, 18:24

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 18 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Dwie kolumny w jednym
PostPostNapisane: czwartek, 12 sty 2012, 20:17 
Tematy: 1
Witam ,

no to odpowiadam , elektrykom i hydraulikom ( mosadowi też ):)

Mam nadzieję że na forum niezależnie od poziomu wiedzy wszyscy wiemy o co chodzi, chodzi o to żeby było wiadomo i tym mniej i więcej wiedzącym. Jak rysunek nie przemawia do wyobraźni to może wyobraźnia ma problem z rysunkiem.Dla fachowców kilka fotek. A jeśli moderator uzna że ktoś kogoś dezinformuje to usuwamy post. Rozebrałem kolumnę i pokazuję wypełnienie.

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Zaloguj się lub Zarejestruj! aby mieć możliwość oglądania załączników.

PostPostNapisane: piątek, 13 sty 2012, 07:56 
Witam,

jeszcze dwie fotki do poprzedniego postu.

PostPostNapisane: piątek, 13 sty 2012, 22:38 
Witam,

tak wygląda ta cała dysza:

PostPostNapisane: sobota, 14 sty 2012, 00:26 
Tematy: 21
zaloguj się aby zobaczyć avatar
Nadal twierdzę, że rysunek jest marny... Nie mogę powiedzieć o pracy tej aparaturki. Ale żeby to skonstruować to naprawdę trzeba mieć wyobraźnie :hmm: :mrgreen:

Ps. Bazgrolenie na dodatek od ręki, a na jeszcze jeden dodatek na kartce w kratkę, nie mówiąc o braku linijki, nie świadczy to za bardzo pozytywnie o autorze, który wie co na rysował, i tylko on to wie. Nikt nikomu nie czyta w myślach.(i krzywo wstawione zdjęcie do net-a)

Ps.2 Zrób rysunek TECHNICZNY, jak Bóg przykazał a będziesz miał odpowiedzi od wszystkich a i poradzą co dodać co ująć. Forum AD pod tym względem jest poważne i nie pozwala wprowadzać w błąd.

:piwo:

PostPostNapisane: sobota, 14 sty 2012, 13:13 
Tematy: 2
:lol: TE PS mnie rozbawiły choć prawda jest że schemat jest mało czytelny i nie jest tego powodem kartka w kratkę
Kolego Tajki wybacz, że nie będę piał z zachwytu bo pomimo najszczerszych chęci moja wyobraźnia i rozumek nie ogarniają tego. Może zamiast wysyłać następne fotki opisał byś dokładnie o co w tej gmatwaninie chodzi Nie rozumiem np tego
Cytuj:
Co do stosunku ref. nie mam zielonego pojęcia ponieważ ilość okrążeń między kolumną a kondenserem ustala się sama, a to że dzieje się to w połowie kolumny to właśnie ten oczekiwany efekt.

Co ustala tą ilość okrążeń za nic nie mogę się domyśleć

PostPostNapisane: sobota, 14 sty 2012, 14:19 
Witam,

No dobra, zrobię jak Kolega powiedział i ma racje. Nie wszyscy jesteśmy technicznie uzdolnieni a rysunki odręczne to nie to samo co zrobione w CAD-zie AUTO . O papier milimetrowy proszę mnie nie prosić- bo dla mnie to byłaby już Partyzantka bez urazy, krzywość linii bez użycia linijki byłaby niewybaczalna. Co do samej idei pomysłu to tylko dodam że ze względów kubaturowych aparaturka jest kompaktowa i z tej okazji oddam w dobre rączki 1700 mm szklanej rury fi 100 mm x1,5 mm + 2600 g wiórek ze st. KO + termometr precyzyjny (która służyła pokornie i z oddaniem swego czasu).

tajki

PostPostNapisane: sobota, 14 sty 2012, 20:39 
Kolego "tajki" zniszcz To Coś, patrząc na to co stworzyłeś zaczynam myśleć że pomysł mogła Ci podsunąć jakaś obca cywilizacja, wrogo nastawiona do mieszkańców naszej planety :klaszcze:
Na boga ten rysunek i fotki przedstawiają nie aparat "odpędowy" tylko jakąś piekielną machinę albo przynajmniej reaktor do zimnej fuzji :respect:

PostPostNapisane: sobota, 14 sty 2012, 21:37 
Tematy: 60
zaloguj się aby zobaczyć avatar
Ja bym się tylko bardzo chciał dowiedzieć po co to tak komplikować? Maszyny do odpędu ciągłego są znane, można je zrobić prościej. Maszyny do uzyskiwania ponad 95% spirolu ma połowa aktywnych użytkowników forum. Co jest atutem tej maszynki?

Zwykle jest tak, że im bardziej wóda śmierdzi drożdżami, pogonami i syfem, tym bardziej producent zasłania się "tradycją" albo "dziadkiem bimbrownikiem"...

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 18 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1