Drożdże T Vodka StarT Vodka Star używany jest specjalny rodzaj drożdży, który zmniejsza ilość niepożądanych produktów fermentacji. Otrzymany alkohol jest łagodny i delikatny w smaku, bez nieprzyjemnych zapachów.
Cena: 9,20 zł
Tytuł: Re: Dwa sposoby pędzenia na kolumnie, który lepszy?
Napisane: piątek, 29 kwi 2011, 11:59
no i wkońcu doszedłem do wniosku, że psocę na raz, a jak kiedy będę miał troszkę więcej czasu to się zobaczy na dwa. Na raz wyszło mi 94% przy prędkości ponad litr na godzinę, więc jestem zadowolony.
Tytuł: Re: Dwa sposoby pędzenia na kolumnie, który lepszy?
Napisane: poniedziałek, 16 maja 2011, 07:06
Zygmunt napisał(a):
Czasem leje i 55- bo wtedy łatwiej oddzielić fuzle (no, aldehyd octowy).
To ciekawe bo czytałem, że aldehydy łatwiej oddzielić po rozpuszczeniu poniżej 40% dlatego że dobrze rozpuszczają się z wodą.
W temacie - co jest lepsze - to zawsze lepsza jest większa dokładność i jeśli zrobisz raz a dobrze to nie musisz robić drugi raz i na pewno czas i energie zaoszczędzisz. Jeśli chcesz otrzymać absolut, to po drugim razie niewiele alkoholi sklepowych będzie dorównywało Twojemu.
Ostatnio edytowano poniedziałek, 16 maja 2011, 07:36 przez radius, łącznie edytowano 1 raz
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości