Drożdze Zamoyscy zapach?

Fermentacja, otrzymywanie moszczu, filtracja, butelkowanie, przechowywanie, choroby i wady wina, pasteryzacja, szczepienie drożdżami, itp...

Autor tematu
INTseed
50
Posty: 52
Rejestracja: niedziela, 27 sie 2017, 18:55
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Post autor: INTseed »

Pierwszy raz robię matkę drożdzową i mam pytanie. Przeczytałem że zapach powinien być drożdzowy. Rozumiem że on będzie dopiero po czterech dniach wyczuwalny?
Po dwóch i pół mam raczej zapach winny i pieni się jak na zdjęciach w necie. Czy zapach jest różny w zależności od rodzaju zastosowanych drożdzy zamoyskich?
alembiki

Autor tematu
INTseed
50
Posty: 52
Rejestracja: niedziela, 27 sie 2017, 18:55
Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Re: Drożdze Zamoyscy zapach?

Post autor: INTseed »

Zapach ogórków/kwaśny się pojawił. Mam się martwić?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Wytwarzanie Wina”