Drożdże T Vodka StarT Vodka Star używany jest specjalny rodzaj drożdży, który zmniejsza ilość niepożądanych produktów fermentacji. Otrzymany alkohol jest łagodny i delikatny w smaku, bez nieprzyjemnych zapachów.
Cena: 9,20 zł
Witam, ja mam natomiast pytanie szybkości drożdży - bo o tej też jest tutaj mowa. Mianowicie użyłem drożdży COOBRA WHISKY, i dokładnie teraz mija 24h od kiedy intensywnie pracują. Start zajął im ok 1h, nastaw z jęczmienia ~16Blg, 18-19 L. Temp strasznie mi skoczyła, jak sprawdzałem to około 36*C ale rano pracował aż miło. Raczej się nie przegrzały. Sedno sprawy jest takie że areometr wskazuje 0*Blg. Mogły to tak szybko przerobić?
Z ramienia iż, gdyż ponieważ będzie to szło przez deflegmator i na smak nie mam co liczyć jak mniemam to chyba mogę trochę syropu cukrowego dolać? Tak na 5*Blg? Jak myślicie?
______________________________________________________________________ Lepiej alkoholem zalać robaka niż papierosami karmić raka
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości