Dzisiaj dostałem po raz pierwszy nowy produkt ze sklepu Drożdże Szlacheckie T3 i postanowiłem zrobić test.
Zgodnie z instrukcją rozpuściłem 7 kg cukru, nastaw łącznie miał 27 litrów. Balling startowy 24 Blg przy temperaturze nastawu 25 stopni C.
Po wsypaniu zawartości torebki drożdże ułożyły się na powierzchni
Po kolejnych 20 minutach utworzyły gęstą drobniutką pianę o małych pęcherzykach
Zapach bardzo delikatny, miły. Jutro zbadam balling po 24 godzinach.
[test] Drożdże Szlacheckie T3
-
Autor tematu - Posty: 180
- Rejestracja: piątek, 29 lis 2013, 17:25
- Podziękował: 7 razy
- Otrzymał podziękowanie: 46 razy
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony środa, 1 lut 2023, 08:56 przez Qba, łącznie zmieniany 2 razy.
Lubię to co naturalne
-
- Posty: 2738
- Rejestracja: czwartek, 10 lut 2011, 13:56
- Krótko o sobie: Parmezan, Ementaler i Roquefort, Duvel i Trappist - to moje nałogi.
- Ulubiony Alkohol: Im ciekawszy i starszy tym lepszy.
- Status Alkoholowy: Starszy Dziobomocznik
- Lokalizacja: PL
- Podziękował: 308 razy
- Otrzymał podziękowanie: 432 razy
- Kontakt:
-
- Posty: 353
- Rejestracja: piątek, 7 lis 2008, 10:47
- Krótko o sobie: Będę stillman'em :)
- Ulubiony Alkohol: Bimbrozja
- Status Alkoholowy: Gorzelnik
- Lokalizacja: Gdzieś w Polsce
- Podziękował: 35 razy
- Otrzymał podziękowanie: 44 razy
Re: [test] Drożdże Szlacheckie T3
Witam. Też będę testował jak tylko opróżnię fermentor. Szkoda tylko, że nie dostałem T3. Chciałem je wypróbować na zbożu , ale te do owoców też przetestuje. Czekamy jeszcze na ocenę
organoleptyczną.
jajek12
organoleptyczną.
jajek12
Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem. Hipokrates