[test] Drożdże Coobra Maga Pack
-
- Posty: 1108
- Rejestracja: sobota, 3 lis 2012, 19:39
- Krótko o sobie: Domowy konstruktor, różnych nietypowych destylatorów.
- Ulubiony Alkohol: Własny
- Status Alkoholowy: Konstruktor
- Lokalizacja: Centrum, Warszawa
- Podziękował: 169 razy
- Otrzymał podziękowanie: 497 razy
Re: [test] Drożdże Coobra Maga Pack
Woda ta sama i przygotowanie też to samo, w dodatku temperatura startu ta sama (akurat brat z kolegą wstawiali pierwszy raz nastaw i ja byłem głównym majstrem). Jedyną różnicą była temperatura otoczenia, bo drożdże były dodawane zachowawczo w temperaturze około 23,5C do nastawu. Dla porównania drożdże Black Label Turbo w ilości 500g, pracowały dłużej ale zeszły do granicy prawie -4 (dając czystszy i bardziej łagodny produkt, po pierwszym razie).
Lootzek pisze:Cukier i proporcje te same, ale inna woda, inne przygotowanie nastawu
Woda ta sama i przygotowanie też to samo, w dodatku temperatura startu ta sama (akurat brat z kolegą wstawiali pierwszy raz nastaw i ja byłem głównym majstrem). Jedyną różnicą była temperatura otoczenia, bo drożdże były dodawane zachowawczo w temperaturze około 23,5C do nastawu. Dla porównania drożdże Black Label Turbo w ilości 500g, pracowały dłużej ale zeszły do granicy prawie -4 (dając czystszy i bardziej łagodny produkt, po pierwszym razie).
[linia][/linia][i]Pozdrawiamy
SztukaDestylacji
SztukaDestylacji
-
- Posty: 479
- Rejestracja: środa, 27 kwie 2011, 12:52
- Krótko o sobie: Nie zawsze jestem fajnym człowiekiem:)
- Ulubiony Alkohol: Własny
- Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
- Podziękował: 11 razy
- Otrzymał podziękowanie: 40 razy
Re: [test] Drożdże Coobra Maga Pack
Zgadza się u mnie jeden nastaw 100l wyszedł super, a drugi śmierdział jak miesiąc nie prane onuce przygotowanie było identyczne, tylko tak jak kolega wyżej pisał była różnica temperatury otoczenia.michal278 pisze:Te grzyby są nie przewidywalne przy dużych nastawach.
-
- Posty: 887
- Rejestracja: środa, 19 wrz 2012, 00:23
- Krótko o sobie: Psotnik, dłubacz i leń patentowany.
- Status Alkoholowy: Destylator
- Lokalizacja: Warszawa
- Podziękował: 97 razy
- Otrzymał podziękowanie: 171 razy
Re: [test] Drożdże Coobra Maga Pack
Ja też nie wspominam ich dobrze, bo mimo że nie śmierdziało nic przy cukrówce, psota wychodziła na Coobrach ostra i nieprzyjemna. Znów w zbożówce (na ich drożdżach do whisky) wyszedł jakiś dziwny posmak, który kolega określił jako korek gumowy :O Wziąłem teraz paczkę tych do rumu, poszczuję je na jeden z nastawów melasowych, zobaczymy co będzie.
-
- Posty: 10
- Rejestracja: poniedziałek, 24 mar 2014, 17:34
- Podziękował: 2 razy
-
- Posty: 1108
- Rejestracja: sobota, 3 lis 2012, 19:39
- Krótko o sobie: Domowy konstruktor, różnych nietypowych destylatorów.
- Ulubiony Alkohol: Własny
- Status Alkoholowy: Konstruktor
- Lokalizacja: Centrum, Warszawa
- Podziękował: 169 razy
- Otrzymał podziękowanie: 497 razy
Re: [test] Drożdże Coobra Maga Pack
Ja osobiście daje sobie z nimi spokój, przechodzę albo na BLACK LABEL TURBO sprawdzałem psota lepsza i praca przewidywalna albo po testuje jeszcze TURBO STAR 3 (bardzo dużo pozytywnych opinii, może coś Lesgo58 napisze On dość dobrze testował te grzybki).
[linia][/linia][i]Pozdrawiamy
SztukaDestylacji
SztukaDestylacji
-
- Posty: 1846
- Rejestracja: poniedziałek, 13 lip 2009, 11:04
- Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
- Ulubiony Alkohol: Nemiroff Smorodina
- Status Alkoholowy: Popijacz Okazyjny
- Lokalizacja: 3-city
- Podziękował: 127 razy
- Otrzymał podziękowanie: 204 razy
Re: [test] Drożdże Coobra Maga Pack
Kolego jpiwek, te drożdże dodaje się w proporcji ok. 3 -3,3g na 1l nastawu przy założeniu, że początkowe Blg jest nie większe niż 25. Do beczki 225l powinieneś dodać nie więcej niż 600g. Przy niższym BLg wystarczy mniejsza ilość ale trzeba to dokładnie sprawdzić.
"最不喜欢的粗鲁所持的以及各种各样的虚伪的混蛋。"
http://alkohole-domowe.com/forum/regulatory-drgranatta-t6000.html
http://alkohole-domowe.com/forum/regulatory-drgranatta-t6000.html
-
- Posty: 4904
- Rejestracja: niedziela, 25 kwie 2010, 09:02
- Krótko o sobie: lubię cos sposocić, a potem to wypić( w doborowym towarzystwie)
- Ulubiony Alkohol: Chivas Regal, dobra psotka, czasem mineralka gazowana
- Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
- Podziękował: 561 razy
- Otrzymał podziękowanie: 844 razy
Re: [test] Drożdże Coobra Maga Pack
Jakie wyniki osiągasz, jaki wyszedł nastaw, ile cukru przerobiły. Podpieraj się proszę konkretnymi danymi.
I doradzaj z głową. Jakbyś nie doczytał to kolega zalał nastaw w beczce pod przysłowiowy korek. Jakby zastosował T24 to miałby wszystko za parę dosłownie godzin na podłodze.
Ok. Nie chcę się czepiać, ale udzielasz się aby się udzielić czy naprawdę chcesz pomóc? Opisz proszę dlaczego właśnie te polecasz, co w nich jest takiego ciekawego, do czego są dedykowane itp...michal278 pisze:Ja polecam T24
Jakie wyniki osiągasz, jaki wyszedł nastaw, ile cukru przerobiły. Podpieraj się proszę konkretnymi danymi.
I doradzaj z głową. Jakbyś nie doczytał to kolega zalał nastaw w beczce pod przysłowiowy korek. Jakby zastosował T24 to miałby wszystko za parę dosłownie godzin na podłodze.
pędzę bo nigdzie mi się nie śpieszy............
-
- Posty: 1
- Rejestracja: niedziela, 9 lut 2014, 18:07
-
- Posty: 951
- Rejestracja: środa, 30 mar 2016, 18:43
- Podziękował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 134 razy