Drożdże Alcotec 23% Turbo Yeast

Jak działają różne rodzaje drożdży. Które wybrać do naszego nastawu. Warunki prowadzenia fermentacji.
Awatar użytkownika

Kamal
2000
Posty: 2360
Rejestracja: wtorek, 9 paź 2012, 11:54
Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
Ulubiony Alkohol: Rum i ogólnie większość domowych trunków
Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
Podziękował: 5 razy
Otrzymał podziękowanie: 210 razy

Post autor: Kamal »

Yyy chyba nastaw. :-)
A w jakiej temp. stoji?
K.
Obrazek
Awatar użytkownika

Lootzek
850
Posty: 887
Rejestracja: środa, 19 wrz 2012, 00:23
Krótko o sobie: Psotnik, dłubacz i leń patentowany.
Status Alkoholowy: Destylator
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 97 razy
Otrzymał podziękowanie: 171 razy
Re: Drożdże Alcotec 23% Turbo Yeast

Post autor: Lootzek »

Z tym deklarowanym czasem pracy drożdży to trochę jak z prędkością internetu u naszych usługodawców - zależy od wielu czynników. Jeśli po dwóch dniach zeszło do 1 Blg to nie jest najgorzej.

golec269
450
Posty: 492
Rejestracja: niedziela, 4 maja 2014, 08:37
Podziękował: 89 razy
Otrzymał podziękowanie: 56 razy
Re: Drożdże Alcotec 23% Turbo Yeast

Post autor: golec269 »

Za dobę zejdzie do -4, klarowanie i na rurki. Tak jak pisał Lootzek rzadko kiedy jest jak w instrukcji. Udanego psocenia.

tedi255
10
Posty: 10
Rejestracja: poniedziałek, 27 paź 2014, 19:44
Krótko o sobie: Jestem jaki jestem :D
Ulubiony Alkohol: Wlasnego wyrobu
Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
Podziękował: 1 raz
Re: Drożdże Alcotec 23% Turbo Yeast

Post autor: tedi255 »

Dziękuje Panowie za poradę.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Drożdże i fermentacja”