Wskaźnik zawartości alkoholu z termometremGłównymi elementami miernika są: probówka, pływak z odpowiednio naniesioną skalą od 0 do 95 % objętości alkoholu oraz termometr do badania temperatury cieczy, umieszczony na stałe wewnątrz pływaka. Urządzenia te skalowane są w temperaturze 20 - 21°C.
Cena: 11,99 zł
chciałbym przechować swoje wino, a za bardzo nie wiem co trzeba zrobić z winem aby na przykład po upływie 10lat nadawało się do spożycia. czy wystarczy tylko rozlać do butelek, dobrze zakorkować i do piwnicy, czy trzeba coś jeszcze zrobić. proszę piszcie, będę wdzięczny za pomoc
______________________________________________________________________ Dziękuję za odpowiedzi na moje pytania i poświęcony mi czas ANDrzej
Nie jestem ekspertem, ale na twoje pytanie można odpowiedzieć od: to zależy
Jeżeli masz na myśli to leżakowanie, to najlepiej nadają się do tego celu beczki dębowe. To właśnie leżakowanie nadaje winu charakter i polepsza jego smak na chłopski rozum tłumacząc. O szczegółach musiałbyś poczytać więcej albo spytać kogoś kto się zna lepiej ode mnie, bo ja nie jestem smakoszem win.
Jeżeli masz na myśli zwykle przechowywanie, to normalnie butelki, korki, kapturki.
pzdr
Ostatnio edytowano poniedziałek, 1 lut 2010, 15:50 przez Agneskate, łącznie edytowano 2 razy
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości