Wskaźnik zawartości alkoholu z termometremGłównymi elementami miernika są: probówka, pływak z odpowiednio naniesioną skalą od 0 do 95 % objętości alkoholu oraz termometr do badania temperatury cieczy, umieszczony na stałe wewnątrz pływaka. Urządzenia te skalowane są w temperaturze 20 - 21°C.
Cena: 11,99 zł
Jeżeli dobrze zrozumiałem Radiusa to zawór regulacyjny tylko na wejściu do refluxu? A czy tak zrobiona kolumna ma szanse na dobry /mocny/ produkt przy jednokrotnym przediegu.
Najpierw niech kolega zrobi rysunek kolumny opierając się na rys. wstawionym przez Radiusa kilka postów wcześniej (rys. pierwsza z lewej - CM) i wstawi na Forum, wtedy łatwiej będzie się do czegoś odnieść. Zaworek precyzyjny i tak będzie mocowany na wężyku, więc na tym etapie nie jest to sprawa priorytetowa.
Zapraszam też do mojego tematu "Kolumna typu CM z E-ARC ?". Jestem właśnie w trakcie budowy tego typu kolumny. Mój projekt jest trochę bardziej skomplikowany, ale zasada działania jest ta sama.
Pozdrawiam - kobe
______________________________________________________________________ Quo vadis pszczółko?
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości