destylat ze słodu jęczmiennego, a destylat z jęczmienia

Technologia słodowania, zacieranie ziarna. Przepisy na zaciery ziemniaczane.

sindbad
5
Posty: 6
Rejestracja: sobota, 12 lip 2014, 08:46

Post autor: sindbad »

Witam

Zawsze robiłem owocówki. Ale chciałbym spróbować na zbożu. Mam jęczmień, chce dokupić słodu jęczmiennego i żeby nie dodawać cukru to moje pytanie.
Jak wydobyć cukier ze zboża, jakich użyć drożdży ??

Będę wdzięczny za odpowiedź
promocja
Awatar użytkownika

Dave
150
Posty: 181
Rejestracja: piątek, 6 mar 2015, 23:30
Podziękował: 7 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy
Re: destylat ze słodu jęczmiennego, a destylat z jęczmienia

Post autor: Dave »

Przed dodaniem drożdży poczytaj o scukrzaniu skrobi, zacieraniu i o różnicach między słodem a ziarnem niesłodowanym
ODPOWIEDZ

Wróć do „Zaciery zbożowe i ziemniaczane”