Destylacja Wina
-
- Posty: 1498
- Rejestracja: środa, 7 sie 2013, 09:14
- Status Alkoholowy: Producent Wódek
- Lokalizacja: Podkarpackie
- Podziękował: 87 razy
- Otrzymał podziękowanie: 364 razy
Według mnie węgiel na pewno nie, a co do wypełnienia to na swoim przykładzie powiem, że smakowe puszczam tylko na miedzi. Całkowicie pustej kolumny bym nie stosował, ale z ilością wypełnienia też bym nie przesadzał. Ale swój "sposób/złoty środek na smakówki" musisz znaleźć sam, bo to co smakuje jednej osobie dla innej może być nie do wypicia.
-
- Posty: 2
- Rejestracja: sobota, 7 kwie 2012, 22:06
- Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)lubię gotować wszystko
- Ulubiony Alkohol: własny
- Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
- Lokalizacja: dolnośląskie
- Podziękował: 2 razy
Re: Destylacja Wina
AAbratek+ 35cm z wypełnieniem miedzianym, na smakówki rewelacja. Polecam
Ostatnio zmieniony niedziela, 7 wrz 2014, 18:45 przez Zygmunt, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: interpunkcja
Powód: interpunkcja
-
- Posty: 304
- Rejestracja: niedziela, 29 gru 2013, 16:40
- Podziękował: 89 razy
- Otrzymał podziękowanie: 42 razy
Re: Destylacja Wina
Odświeżając temat chciałbym się dopytać czy destylować smakówki tylko na ~30 katalizatora z miedzią czy dodać jeszcze ok. 50cm przedłużki z głowicą aabratkową ? Przedłużkę wypełnić zmywakami czy zostawić pustą ? Proszę o radę bardziej doświadczonych. Mam sporo różnego rodzaju win i chciałbym je przpędzićszymon7 pisze:AAbratek+ 35cm z wypełnieniem miedzianym, na smakówki rewelacja. Polecam