Drożdże T Vodka StarT Vodka Star używany jest specjalny rodzaj drożdży, który zmniejsza ilość niepożądanych produktów fermentacji. Otrzymany alkohol jest łagodny i delikatny w smaku, bez nieprzyjemnych zapachów.
Cena: 9,20 zł
Ta reklama jest widoczna tylko dla niezalogowanych użytkowników forum. Zaloguj
Butelka Bahia 350 ml Wspaniała wysoka butelka ozdobna do nalewek. Cena: 16,99 zł
Promocja: 14,99 zł
Beczułka szklana 0,75 l z 4 kieliszkami Beczułki wykonane z grubego, dekoracyjnie oplecionego szkła. Zaopatrzone w kranik u swojej podstawy. Idealnie nadają się na prezent lub stół biesiadny.
Cena: 69,00 zł
Mam jeszcze jedno pytanie: Czy warto dodać cukru ?
Nieeeee Nieeeee Nieeeee Szczub, po co dodawac cukier do destylacji???? Chyba tylko zeby go przypalic w bojlerze, tak jak ostatnio udalo sie Juliuszowi. Cukier daje sie do fermentacji, (ewentualnie do herbaty, kompotu itp... ) To wino co masz wrzuc na organki i poddaj procesowi psocenia, nic do niego nie dodawaj. No i milo bedzie jak napiszesz, jakie wrazenia organoleptyczne
Pozdrawiam Calyx
______________________________________________________________________ Kiedy fikam, to jestem grafikiem, kiedy psocę, to jestem psotnikiem
przedestylowałem 5 l wina. Wyszło mi 1.5 l destylatu, aczkolwiek nie jestem w pełni zadowolony ponieważ w pewnym momencie nagle destylat zmętniał czy ktoś wie dlaczego ?
______________________________________________________________________ "Alkohol pity z umiarem nie szkodzi nawet w dużych ilościach. "
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości