darko1 co to bedzie za przyjemnosc jak pojdziesz na latwizne sam sie troche pomecz. A co to znaczy nie drogo- w zaleznosci kto jakim funduszem dysponuje ja narazie do swojej aparaturki kupilem keg za 120zl dołoz do tego niech bedzie 500zl i masz w miare wydajny sprzet.Niech cie to wszystko wyniesie te 700 zl. Mysle ze jest to duza róznica jak te z allegro po 1200zl. Równiez mozesz zrobic sobie jak nasi dziadkowie robili bańka na mleko+wąż+chlodnica. Jak nie masz bańki kup keg podłacz wszystko i to cie wyniesie góra 200zł. Nie wiem czy ktos z tego forum bedzie sklonny wyspawac ci aparaturke, ale próbuj.
witam mam starszy sprzet od dziadka troche nie szczelny mam keg i chłodnice potrzebuje tylko dobrej kolumny jak zrobic dobrą kolumne i z czego zobacze od innych kolegów dziękuje za informacje jeżeli masz dobry pomysł na prostą kolumnę to daj znać dziękuje za informacje!!!
Ja tez dopiero skladam swoja aparature wszystkie informacje dostalem jakis czas temu, wszystkie informacje masz tutaj w tym temacie czy-takie-cos-bedzie-dobre-t762.html co podali "nasi koledzy" i ja robie wszystko wedlug ich wskazówek. I po problemie
Siema Mirku, nie wiem czy ta średnica nie ma za gruba ja potrzebuje tylko do moich potrzeb, ale masz racje myślałem o tych drucikach do mycia talerzy dobry pomysł pozdrawiam!!
Ostatnio edytowano piątek, 29 maja 2009, 16:22 przez Agneskate, łącznie edytowano 2 razy
Post poprawiono pod względem ortografii i interpunkicji. Kolego Darko1 pisz po polsku!
Pozwólcie panowie że podłącze się do tematu i powiem o mojej refleksji...
Mam znajomego hydraulika który załatwia mi wszystko (rurki srutki prutki) no ale max średnica posiadanej rury do kolumny to 35 mm więc pytanie czy przy kegu 30 l nie bęidzie to za mało wydajne?? gdzieś napotkałem na forum taki wątek jakby ktoś mądrzejszy się wypowiedział byłym wdzięczny... pozdrawiam!
...35 mm ... przy kegu 30 l nie bęidzie to za mało wydajne??
Witaj ZoLTaR
Przy tej srednicy wydajnosc nie bedzie "piorunujaca". Oczywiscie mozna i na takiej srednicy osiagnac dobre wyniki, niestety beda wymagaly dluzszego czasu. Minimum jakie bym polecil to fi 40mm a komfort da rura 60mm
Pozdrawiam Calyx
______________________________________________________________________ Kiedy fikam, to jestem grafikiem, kiedy psocę, to jestem psotnikiem
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości