Tytuł: Re: Czystość w naszym hobby - budowa aparatury.
Napisane: piątek, 13 lis 2009, 10:03
Ramzes22 napisał(a):
No i otworzyłem kolumnę, wyjąłem czyściki i .... Zraziłem się do czyścików...
Witaj Ramzes22
Trafiłeś na jakiś podły gatunek. Zmywaki to naprawdę dobra i tania opcja wypełnienia w kolumnie. Używam dwóch rodzajów: Jumbo (ze słonikiem) i Lelo (Lidl). Oba rodzaje co jakiś czas wyciągam z rur i oba są OK. Ten na fotce to już nawet nie policzę ile psot ma za sobą.
Pozdrawiam Calyx
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu. Zaloguj się lub Zarejestruj! aby mieć możliwość oglądania załączników.
______________________________________________________________________ Kiedy fikam, to jestem grafikiem, kiedy psocę, to jestem psotnikiem
Napisane: piątek, 13 lis 2009, 16:36
Koledzy, bracia, kamraci...
Załącznik:
TABELA OCENY WYPEŁNIENIA KOLUMNY.pdf
Kwestia wypełniania kolumny, jakoś pozostaje otwarta. Wysyłam plik w .pdf z propozycją zopiniowania go, dodania komentarzy (z sensem) i po przyjęciu wszystkich opinii skompilowania tabeli materiałów do wypełnienia kolumny.
Gdy już będziemy mieli taki plik, demokratyczny, to może wystarczy powiesić go jako sticky i pytania lub dyskusje kierować do tego pliku.
Wątpię aby było wiele zmian do tego co powiesiłem na forum ale każda rozumna sugestia będzie wzięta pod uwagę.
Ewentualne komentarze proszę wysyłać na PM (Wiadomość prywatną). Julcio
ps.
Po ustabilizowaniu się tematu można powiesić statyczną ocenę dla nowicjuszów.
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu. Zaloguj się lub Zarejestruj! aby mieć możliwość oglądania załączników.
______________________________________________________________________ Wybrana stopka jest całkowicie niecenzuralna - tylko dla wybranych.
Napisane: poniedziałek, 30 lis 2009, 14:13
Podsumowując: Kolumnę wypełniłem jednym czyścikiem inox z Lidla - na dno jako podtrzymanie. Resztę na wysokości ok. 80 cm zasypałem szklanymi kulkami różnej średnicy (od 4 mm do 10 mm). Uzyskałem dzięki temu dość dobry opór przepływu oparów. Sprawność kolumny jest bardzo dobra w połączeniu z refluxem wewnętrznym (3 zimne palce) uzyskuję 95% towar. Produkt idealnie czysty, a wypełnienie trwałe i łatwe do mycia. Mogę z czystym sumieniem polecić ten układ.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości