Wskaźnik zawartości alkoholu z termometremGłównymi elementami miernika są: probówka, pływak z odpowiednio naniesioną skalą od 0 do 95 % objętości alkoholu oraz termometr do badania temperatury cieczy, umieszczony na stałe wewnątrz pływaka. Urządzenia te skalowane są w temperaturze 20 - 21°C.
Cena: 11,99 zł
Witaj Marbol, chyba nikt nie napisze Ci ile razy mozna Zobaczysz, ze sam wyczujesz, ze psota puszczona ktorys raz przez filtr to juz nie to samo co na poczatku. Znaczy, ze wegiel do wymiany. Czytalem o kilku roznych sposobach regeneracji wegla. Najpopularniejsza, to kilukrotne przeplukanie wrzatkiem ew. wygotowanie go w wodzie a nastepnie wyprazenie w piekarniku w maksymalnej mozliwej temperaturze. Mozna wylozyc foremke folia aluminiowa i na nia wysypac wegiel. Zagwarantuje to powtorne uzycie zarowno wegla jak i foremki Ja stosuje metode wyparowania w sokowniku. Paruje tak dlugo, az znikna wszystkie zapachy, pozniej susze, "ukladam" (bardzo dobry opis przygotowania jest na forum) w rurze i znow moge filtrowac. Przeprowadzam tylko raz regeneracje. Wegiel jest tani, nie ma co kutwic
Pozdrawiam Calyx
______________________________________________________________________ Kiedy fikam, to jestem grafikiem, kiedy psocę, to jestem psotnikiem
Najpopularniejsza, to kilukrotne przeplukanie wrzatkiem ew. wygotowanie go w wodzie a nastepnie wyprazenie w piekarniku w maksymalnej mozliwej temperaturze.
Z tą max. temp. to trzeba uważać, bo część węgla, może się wypalić. A popiół z niego, później zanieczyszcza destylat.
______________________________________________________________________ Użytkownik zbanowany od 09.VII.2009r.
Witam wszystkich kolegów ,specjalistów tych soków %. Chciałbym zapytać co najlepiej zrobić z węglem po oczyszczeniu destlatu? Czym go oczyścić? Czy on nadaaje się jeszcze do filtrowania? Pozdrawiam..
Ostatnio edytowano piątek, 9 paź 2009, 20:36 przez Agneskate, łącznie edytowano 1 raz
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości