Beczułka szklana 0,75 l z 4 kieliszkamiBeczułki wykonane z grubego, dekoracyjnie oplecionego szkła. Zaopatrzone w kranik u swojej podstawy. Idealnie nadają się na prezent lub stół biesiadny.
Cena: 69,00 zł
Tytuł: Re: Czy w ręce mam stal nierdzewną - jak to sprawdzić?
Napisane: środa, 31 mar 2010, 12:33
A ja mam takie pytanie. Nie będę otwierał nowego tematu. Mam śruby takie jak tu http://allegro.pl/item981428972_sruba_m8x30_nierdz_zamkowa_1kpl_10_szt_sruby_p_g.html Tylko te co ja mam to nie wiem czy są nierdzewne czy jakie? Wrzuciłem jedna na próbę do szklanki z wodą z dodatkiem łyżki soli i 30ml octu i jak na razie po 30h nie ma oznaki korozji ani nic woda dalej przejrzysta tylko śruba tak jak by może zmatowiała troszkę. Załatwiłem sobie też od znajomego śruby z bloku silnika które też powinny być albo z nierdzewki albo mosiężne muszę je wrzucić do wody z solą też aby się przekonać czy zardzewieją czy nie ale wydaje mi się że nie powinny. Dodam też że te oba rodzaje śrub są przyciągane przez magnes ale raczej przez to nie można stwierdzić czy są nierdzewne czy też nie. Jak myślicie jeżeli solanka nie "zeżre" śrub to czy mogą zostać użyte do aparatury? Czy może zrobić mocniejszą tą solankę?
Tytuł: Re: Czy w ręce mam stal nierdzewną - jak to sprawdzić?
Napisane: czwartek, 1 kwi 2010, 09:29
Właściwie nie pozostaje Ci nic, tylko uwierzyć sprzedawcy, że sprzedaje śrubę nierdzewkę. Jeśli test solankowy nie spowodował zmian korozyjnych, to powinno być OK. Montuj w aparat. Resztę zweryfikuje psocenie.
Pozdrawiam Calyx
______________________________________________________________________ Kiedy fikam, to jestem grafikiem, kiedy psocę, to jestem psotnikiem
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości