Pytanie do elektryków/ elektroników tego forum, chodzi mi o taki sterownik do pieca. Mogę mieć go po taniości więc się zaciekawiłem, według mnie gdzie jest czujka kotła/ czujka bojlera chodzi o temp?. Jeśli tak to można by podłączyć 1 czujkę w kegu a drugą na szczycie kolumny czyż nie?? Ewentualnie wykorzystać inne funkcje tego sterownika do naszych celów. I jeszcze jedno czy nie zjara się on po podłączeniu 2 grzałek 1000 + 2000 W?? keg będzie 50 l więc myślę ze te grzałeczki wystarczą.
czesc jestem nowy co do tego tematu to napewno da sie cos wymyslec. jesli chodzi o podłaczenie bezposredno pod sterownik grzałki to odradzam mozna podac prad na urzadzenie zwane stycznikiem który zmostkuje styki spora jest roznica pradu. A co do podłaczenia tych czujników ten sposub nie znam sie ale uwazam ze mozna tylko w kotle tep. mierzyc zacieru i ustawic sterownik na 95stopni (stycznik pod dmuchawe) u góry teperatura zalezy od zawartosci alkocholu mozna i to wykozystac do przerwania procesu automatycznie ale nie tym sterownikiem taka jest moja mysl. pozdrawiam
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości