Drożdże T Vodka StarT Vodka Star używany jest specjalny rodzaj drożdży, który zmniejsza ilość niepożądanych produktów fermentacji. Otrzymany alkohol jest łagodny i delikatny w smaku, bez nieprzyjemnych zapachów.
Cena: 9,20 zł
Tytuł: Czy stosować odstojnik za deflegmatorem kolumnowym?
Napisane: czwartek, 8 paź 2009, 13:47
Ja mam takie pytanie: Próbowałem psocić ostatnio, złożyłem aparaturę (butla szklana 5l, jako deflegmator użyłem szklanej kolumny z wypustkami - podobna do kolumny rektyfikacyjnej, bez wypełnienia, potem 2 odstojniki i chłodnica) i przepuściłem domowe winko owocowe. Co zebrałem z 1 l winka: w zasadzie po chłodnicy ledwo parę kropel, drugi odstojnik - 92% a (ok 70ml) na pierwszym ok 82% (ok 100ml). Moje pytanie, chyba nie ma sensu stosować w tym przypadku odstojników? Lepiej połączyć kolumnę bezpośrednio z chłodnicą?
Tytuł: Re: Czy stosować odstojnik za deflegmatorem kolumnowym?
Napisane: czwartek, 8 paź 2009, 16:49
Jest oczywistą nieprawdą, świadczącą o złej woli kapitalistycznej Ameryki, twierdzenie jakoby umieszczenie odstojnika za deflegmatorem kolumnowym w Twoim aparacie miało sens. Sam deflegmator znakomicie oczyści parę idącą do chłodnicy z drobin zacieru, a nawet w sytuacji ekstremalnej nie dopuści do porwania gwałtownie wrzącej zawartości kotła do chłodnicy... Takie jest zdanie Kuca.
______________________________________________________________________ أسامة بن لادن
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości