Tytuł: Re: CZY OPŁACA SIĘ KUPIĆ TAKI DESTYLATOR ??PROSZĘ O POMOC
Napisane: środa, 18 sie 2010, 17:52
Zygmunt napisał(a):
Baaaardzo krótka kolumna, za mało paluchów, zły termometr- ogólnie kiepski pomysł... No ale wyniki pewnie i tak będą lepsze od tych z szybkowara. Ile masz maksymalnie miejsca? Dlaczego akurat na gaz? Nie myślałeś nad czymś "wolnostojącym"? Zestaw keg + grzałka + kolumna to dość fajna opcja i mieści się pod sufitem
Ile więc powinna min, wynosić taka kolumna??? Wyniki z szybkowara nie są takie złe z ok 6L zacieru- 0,7L 70%, i 0,7 50% przy pierwszej destylacji. Jeśli chodzi o miejsce, do schowania (dobrze, aby było łatwe do chowania) do użytkowania (musi stanąć na kuchence gazowej i ogranicznikiem jest sufit- co prawda jest okap, ale zawsze mogę go zdjąć do psocenia). Gaz- wydaje mi się, że to najtańszy sposób ogrzewania w moim przypadku. keg- myślałem o czymś do 20L zacieru..
Moja decyzja, podjęta dzięki Wam psotnicy: zrobię destylator SAM tak jak szybkowar, (dokształcę się tylko co i jak przy tej budowie, aby był już to sprzęt bardziej profesjonalny) a na razie będzie mi służył mój szybkowar
______________________________________________________________________ ... alkohol pity z umiarem nie szkodzi nawet w największych ilościach! ...
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości