Drożdże T Vodka StarT Vodka Star używany jest specjalny rodzaj drożdży, który zmniejsza ilość niepożądanych produktów fermentacji. Otrzymany alkohol jest łagodny i delikatny w smaku, bez nieprzyjemnych zapachów.
Cena: 9,20 zł
Tytuł: Re: czy naczynie z nierdzewki może być uzyte aby nastawić zacier
Napisane: środa, 14 sty 2009, 17:59
mima napisał(a):
...kilku metrowej średnicy, całkowicie otwarte, ale tam jest dużo większa sterylność...[...]...Chodzi o to że jak o2. stwarza ciśnienie, to drożdżaki też podlegają większemu ciśnieniu osmotycznemu, wtedy po prostu giną.
To najjasniejsza prawda, tylko nie w naszej skali Nawet w 100L bece cisnienie osmotyczne nam drozdzy nie wykonczy. Spoko
Co do bajek o rozpuknieciu, to sam sprzatalem kuchnie jak mi dymion rozsadzilo. I w d... z nastawionym winem ale ile sie musialem nasluchac, horror.
Acha, horror tez znam Jakis winiarz jak mu owoce rurke przytkaly to chcial ja wyciagnac z korkiem i oczyscic. Cisnienie w dymionie bylo juz na tyle duze, ze ten korek wywalilo jak z szampana a rurka kolesiowi omal slepia nie wybila.
Pozdrawiam serdecznie Calyx
______________________________________________________________________ Kiedy fikam, to jestem grafikiem, kiedy psocę, to jestem psotnikiem
Napisane: środa, 14 sty 2009, 18:26
Hahahaha! Byłem pewien ze zaraz mi odpiszesz. Jednak lubie to forum, a z tobą Calyx dyskutowanie to czysta przyjemność! To prawda ja też znam liczne przypadki rozsadzania balonów, z tym ze trzeba pamietać że tamte pojemniki to jednak szkło i to często z jakimiś przez lata wypracowanymi mikropęknięciami. Napewno ciśnienie, jakie może nam sie w ten sposób stworzyć może dochodzić nawet, do jednej atmosfery, a to naprawdę b. dużo.
______________________________________________________________________ Użytkownik zbanowany od 09.VII.2009r.
Napisane: środa, 14 sty 2009, 20:31
Uśmiecham się, robię głupią minę, a pić muszę niestety sam. Na szczęscie to,- co sam wyprodukowałem, w tej chwili jest to sliwowica. . Myśle że niedlugo i z Tobą - jeżeli bedziesz chętny i przyjedziesz na 1 św. zlot A. D.
______________________________________________________________________ Użytkownik zbanowany od 09.VII.2009r.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości