Drożdże T Vodka StarT Vodka Star używany jest specjalny rodzaj drożdży, który zmniejsza ilość niepożądanych produktów fermentacji. Otrzymany alkohol jest łagodny i delikatny w smaku, bez nieprzyjemnych zapachów.
Cena: 9,20 zł
Moje pytanie brzmi następująco otóż mam aparaturke z kega 50 następnie odstojnik z termosu i chłodnica z allegro. Chciałbym założyć do kega rurę ze stali nierdzewnej wydaje mi się ze wtedy nie trzeba stosować odstojników wypełnić ją zmywakami nierdzewnymi. Tylko jakich rozmiarów rurę założyć jaka powinna być średnica i wysokosc owej rury.
______________________________________________________________________ Ciężką pracą i wytrwałością do celu!Co nas nie zabije to wzmocni.
I dzięki tobie wiem tez co chce zrobić...nie zależy mi na max mocy ponieważ prowadzimy z Juliuszem a raczej pod jego przewodnictwem badania nad nektarem z kukurydzy zależy mi aby tracić jak najmniej wszelkich frakcji smakowych wiec jesli chodzi o zmywaki to może zainstalował bym tylko krótką warstwę powiedzmy około 15cm z średnio ubitych zmywaków .
Co byś powiedział na kolumnę destylacyjną o długości 500mm o średnicy wew ok 50mm na dole warstwa zmywaków a nad zimne palce podłączone do obiegu z chłodnicy.
A w jakiej ilości i z rurki jakiej średnicy zimne palce????
______________________________________________________________________ Ciężką pracą i wytrwałością do celu!Co nas nie zabije to wzmocni.
No tu się troszkę uśmiecham bo Smaltrix stara się zawalić całą odpowiedzialność za kombinacje z kukurydzą na mnie. Wolę eksperymenty 'razem' niż pod opieką. Sam zaczynam i jak Smaltrix'owi coś nie wyjdzie to powie, że moja wina - no propszę ja ludziska unikają odpowiedzialności
Calyx wyjaśnił wszystko co trzeba.
Mamy tu problem bo wybór metody detylacji w końcu wróci do zainteresowanego (po próbach) i dokładnej rady dać nie można.
Ja kukurydziankę ciągnę na kolumnie 700mm wypełnionej w 600 zmywakami a potem prosta chłodnica szklana. Wyniki są zadowalające, nawet bardzo ale nie umiem skomentować innych metod bo nie praktykowałem.
Pozostaje zdrowy rozsądek i wyczucie.
Juliusz
______________________________________________________________________ Wybrana stopka jest całkowicie niecenzuralna - tylko dla wybranych.
O nie, Ja będę się bronił. Na pewno nie mam zamiaru zwalać na nikogo odpowiedzialności. Juliusz jesteś jednak doświadczonym psotnikiem, ja natomiast ledwie raczkuje w tej dziedzinie. Wyraźnie i celowo zostało zaznaczone pod przewodnictwem bo jako pierwszy który nastawiłeś możesz udzielać nam rad i wskazówek. A w przyjacielskim gronie, w jakim się tu znajdujemy, nikt chyba by nie śmiał obciążać kogokolwiek odpowiedzialnością!!!!!!!! za własne błędy lub niedopatrzenia.
No już dobrze, dobrze - bo myślałem, że chcesz zwalać winę na mnie i np. gdybym pojawił się na granicy polskiej to będzie obstawiona przez psociarzy aby mi wyupać ręce za namawianie do czegoś nie sprawdzonego - a ja osobiście, w pocie czoła, psocę, poświęcam się dla Was i sprawdzam co wychodzi. Nie wiem jak dla innych ale dla mnie to paskudnie ciężka praca ciągle smakować i smakować! Dobrze rozumiecie co piszę... samo fermentowanie i potem gotowanie to nic, najcięższe to fakt , że to trzeba potem pić
Zgoda, jakoże jestem ten pierwszy jest mi miło dzielić się doświadczeniami. Samo doświadczenie jest miłe bo zupełnie dla mnie nowe.
Mam w moim opisie, że jestem ciekawy i to jest ciekawe potwierdzać czyjeś idee i one się potwierdzają.
Apropos kolumna: (dla kolegów z okolic i z Warszawy): jest na Starym Miaście tzw. Kolumna Zygmunta. Czy wiecie co ten Zygmunt pędził? Kolumnę miał raczej przyzwoitą... i tylko wyobrażam sobie jaki musiał mieć kocioł... i gdzie on jest teraz?
Juliusz
______________________________________________________________________ Wybrana stopka jest całkowicie niecenzuralna - tylko dla wybranych.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości