Wskaźnik zawartości alkoholu z termometremGłównymi elementami miernika są: probówka, pływak z odpowiednio naniesioną skalą od 0 do 95 % objętości alkoholu oraz termometr do badania temperatury cieczy, umieszczony na stałe wewnątrz pływaka. Urządzenia te skalowane są w temperaturze 20 - 21°C.
Cena: 11,99 zł
Witam, Dzisiaj będąc na błogosławionym urlopie, zjadłem śniadanie z synem po czym sprawdziłem Blg w zacierze staram się to robić w miarę rzadko ale... siła wyższa! Później będąc na zakupach złapałem się na tym, że zamiast kupić sobie piwo na popołudnie pomyślałem "...zaraz przecież to jest już kilogram cukru, który mogę przetworzyć na bimber". Ciekawe czy wielu z Was miało (ma) podobne cukrowe przeliczniki. Pędzę bo sprawia mi olbrzymią frajdę eksperymentowanie i częstowanie znajomych i bliskich powstałym trunkiem poza tym fajnie jest zrobić coś co jest dobre, ba lepsze niż sklepowa, tudzież często znakomita wódeczka Pozdrawiam Bzymek80
______________________________________________________________________ (...) ile musiałbyś wypić żeby zagrać w Ich Troje?? ...hmm nie da się tyle wypić...
Ciekawi mnie jakie są powody, dla których ludzie poświęcają sie bimbrowniczej pasji. ...
1) bo totalnie brakuje mi chęci do wspierania kasy skarbu państwa 2) bo mi wolno: prawo do pędzienia jest niezbywalnym, naturalnym prawem danym człowiekowi od Boga, Allaha, Mahometa (*niepotrzebne skreślić, potrzebne dopisać), które to prawo jakieś zachłanne diabły starają się nam odebrać 3) bo to ciekawe zajęcie: trzeba sporo wiedzieć i zakres tej wiedzy obejmuje wiele dziedzin: mechanikę, inżynierię, materiałoznawstwo, chemię, technologię żywności, fizykę, biologię, botanikę, zielarstwo, ziołolecznictwo, ogrodnictwo, medycynę, historię i pewnie jeszcze kilka innych, o których zapomniałem, a także oprócz fałdowania kory dostarcza możliwości ćwiczeń fizycznych przy dźwiganiu kegów 4) bo własny wyrób jest o kilka klas lepszy, niż cokolwiek co jest do kupienia 5) bo można samemu zrobić coś dobrego i jakość wyrobu jest proporcjonalna do włożonego wysiłku 6) bo zdejmuje z głowy trudne czasem dylematy w rodzaju co dać komuś w prezencie: butla z 5-letnią nalewką zawsze będzie dobrym podarunkiem 7) bo jest to zgodne z naszą tradycją , którą odziedziczylismy po pokoleniach naszych przodków, i której żadna władza nam nie odbierze; mam tu na myśli nie tylko palenie wina, ale i wyrób piw, win, miodów i nalewek - tak owocowych jak i ziołowych.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości